Kendte kvinder taler om frygt

discovery+ er på vej med en ny dokumentar serie, der kigger på kendte kvinders frygt.

Herunder frygt i forhold til “overgreb” og “frygt i det offentlige rum”.

I følge de 12 kendte kvinder, føler “de fleste kvinder sig utrygge i et eller andet omfang, når de færdes offentligt”.

Og nu hvor det i følge discovery+, er et “massivt samfundsproblem”, er det nu på tide at få det “italesat med konkrete vidnesbyrd” i en række dokumentarfilm, der alle bærer den samme titel, “Alle Kvinders Frygt”, hvor de her 12 kendte kvinder, i hele 2 programmer “fortæller om deres oplevelser med overgreb og utryghed i det offentlige rum”.

Er du også bange, kan du se med fra den 24. november, forudsat at du er kunde hos discovery+.

Har du kabel TV, og er også bange, skal du tjekke Kanal 5 ud de næste to onsdage ( den 24. november og den 1. december ).

I den forbindelse siger Louise Kjølsen:

 -Det offentlige rum er vores allesammens, og derfor er det også vores allesammens ansvar at sikre, at vi alle kan gå rundt og være trygge og frie, slutter hun.

Sådan er det bare ikke i følge program omtalen.

Hele 66 procent af alle danske kvinder “er bekymrede for at blive overfaldet, når de færdes alene i byen om aftenen”, mens “68 procent af alle kvinder, helt undgår at færdes alene i byen, når det er mørkt”, i følge Politiken.

Læs også  Dopamin ligner salg materiale

Derfor kan dem der vil, snart opleve Ditte Okman, Anne Sofie Espersen og Sulajma Espersen Byder, Anna Thygesen, Sanne Gottlieb, Le Gammeltoft, Tanne Balcells, Bettina Aller, Sarah Mahfoud, Louise Kjølsen, Sarah Maria Franch-Mærkedahl og Thalia Pitzner.

Som eksempel var Ditte Okman blot 16 år, “da hun blev overfaldet på vej hjem fra en aften i byen”.

Anne Sofie Espersen havde en – om mulig – endnu mere uhyggelig oplevelse i 1.G 

Derfor er der “behov for et større fokus på problemet”, i følge redaktør Tine Røgind Quist fra Discovery.

Hun siger:

 -Det er uacceptabelt, at man som kvinde kan føle sig nødsaget til at kigge sig over skulderen når man går på gaden, skifte side på fortovet, så man undgår at komme for tæt på en fremmed eller knuge sit nøglebundt så man er klar til at forsvare sig. På trods af den store #textmewhenyougethome-kampagne, der skubbede gang i debatten, er der tydeligvis stadig behov for at belyse problematikken. Derfor er vi taknemmelige for, at de 12 kvinder, har valgt at stå frem med deres oplevelser, og de giver dermed anledning til eftertanke og debat i de danske hjem, slutter hun.

Programdirektør Pil Brandstrup, glæder siger at serien snart lander på Discovery’s forskellige platforme og siger:

Læs også  Ny dansk Viaplay Original

 -Hos Discovery vil vi gerne være med til at sætte fokus på problemet med hverdagsfrygt, seksuelle overgreb og krænkelser i det offentlige rum. Dokumentaren viser, at frygten ikke nødvendigvis kun omhandler overfald og voldtægt. Der er en grundlæggende frygt for at blive krænket blandt danske kvinder, når de bevæger sig ud om aftenen, og vi håber, at denne dokumentar kan bidrage til den debat, der bør være – ikke kun blandt kvinder, men også blandt fædre, sønner, brødre og partnere, slutter hun.