PTZ for voksne

I disse dage, hvor stort set alle med respekt for deres kunder har en bunke PTZ hoveder, der nu snart ikke kan blive budgetvenlige nok, er det relevant at bemærke at Ross Video afdelingen Ross Robotics, prøver at gå en anden vej.

Der er jo endnu flere der har en masse kameraer, der – sagtens – kunne monteres på “robot hoveder”, der efterfølgende kan bruges på samme måde som PTZ.

Med den centrale forskel af de kamera’er vi taler om her, rent faktisk har fokus på at lave “flottest mulige” billeder, mens det typiske PTZ kamera mere har fokus på at kunne panorere og tilte.

Her de sidste par uger, har Ross så ellers prøvet på at fortælle alle der kunne tænkes at være interessede om deres nye serie af Ross Robotics, der for de største’s vedkommende stadig er målrettet broadcastere der bruger studie kameraer udstyret med boks optikker.

Der er dog kommet en lille ny serie, som de kalder for X serien.

Og her sker der ting og sager.

Nyheden kan “kun” bære kameraer på op til 6,8 kilo ( med det hele ) hvilket ikke er vildt.

Serien af Ross Robot hoveder er ikke overvældende – til gengæld skulle priserne være budget venlige

Omvendt er det nok til en B4 mount block og en 24X eller en 14X, hvis det er mere relevant.

Læs også  Nyt Steadicam

Igen.

Har du en 45x, der jo bare vejer et par kilo eller 3, kunne X serien – formodentligt – også lige netop klare den udfordring også.

Hvad disse nye Pan/Tilt-hoveder så koster, må du spørge Danmon om.

Det er nemlig dem der har agenturet, som vi forstår det.

Og – måske – netop nu, hvor de her – ikke rigtigt længere – helt billige PTZ systemer er blevet åh så populære, kunne en mere “professionel” tilgang til emnet måske være relevant.

Alle der – nogen sinde – har haft et “rigtigt” robot hoved i hånden, ved jo godt at sådanne systemer er uendeligt meget mere præcise, ganske som de rent faktisk – kan placeres de samme steder som konventionelle PTZ hoveder nu bare udstyret med de X14’ere der ligger og venter på at komme ud og producere, i stedet for.

Vi har fundet hvad vi gætter på er den nyeste brochure her, som vi gætter på er en fin start, hvis du vil vide mere.

Der er i den forbindelse 2 robot hoveder i X serien.

Det ene er forberedt til VR, mens det andet ikke er.

Måske det er værd at bemærke også.

Altså at det nu er muligt at etablere hele VR studier, med robot kameraer, der er/kan programmeres til at fungere i VR miljøer.

Læs også  Pæn lille nyhed

Og som måske endda kan programmeres hjemmefra, i disse Corona tider.

Åh ja.

Og noget tyder på at det er muligt at operere både X350 og X300 med den såkaldte Ross DashBoard-kontrolsoftware, der er gratis.

Her en promo for et typisk broacast system. Man må formode at den nye X serie er målrettet andre kundesegmenter