Smarte TV vælger VVC i H266

Er du orienteret imod fremtiden, ved du at 8K ikke er helt så langt væk, som – for eksempel – lokale broadcastere gerne så det var.

I den forbindelse er det – af alt i verden – altid på sin plads at kigge på hvad producenterne af “TV apparater” sådan går og udtænker selv om at det hele jo ellers starter i produktions miljøet.

Og de er ikke i tvivl.

8k er kommet for at blive, også selv om at en masse eksperter nu er begyndt at mene at det “går meget langsomt”, “også i Japan og i hele Asien”, med at få kunderne overbevidst om at  4K ikke længere er “godt nok”.

Dermed er det blevet tid til at kigge mod 8K, der som med alle andre TV apparater, bliver lanceret på diverse messer rundt om i verden, for tiden.

Og således også et nyt et fra/der indeholder MediaTek’s næste “TV chipset”, der er hurtigt nok til at kunne håndtere 8K.

Her fra præsentationen af en kommende serie 8K TV – der får pænt store computere

Det er så her det bliver interessant, da dette ikke er et H265, eller et H264 chipset, men derimod et H266 chipset, der er målrettet VVC, eller Versatile Video Coding, der end ikke er blevet en standard endnu.

Uanset det, vurderer MediaTek, som vi gætter på, producerer et eller flere brands som vi end ikke kender her i landet, har besluttet at netop H266 og VVC er fremtiden, eller at “TV computere”, der kan håndtere så heftigt komprimeret data, sikkert også kan håndtere 8K digital TV.

Læs også  Alle ved at 1080P er 50fps

Derfor er det snart på tide at sige goddat til The MediaTek Pentonic 2000, der såmænd er udstyret med verdens første 7-nanometer TV computer, der altså kan håndtere alt 8K i 120Hz ( 120 P / FPS ), uanset hvad det er encodet i, op til VVC/H266, der formodentligt kræver en hulens masse computerkraft, for at blive decodet.

Dr Mike Chang, corporate vice president and general manager of the smart home business group at MediaTek siger:

 -The Pentonic 2000 puts MediaTek at the forefront of smart TV design with its ability to offer consumers rich, crisp images, bright displays and sharp audio, as well as a smart and intuitive user experience, starter han og fortsætter.

 -We are pleased to mark this latest milestone in our long history of collaboration with TSMC and look forward to more technology breakthroughs to come, slutter han.

Skulle du være interesseret kommer The Pentonic 2000 på markedet engang i Q2 2022, og kommer med stor sikkerhed til at koste mere end mange biler.

Ganske som transport fra (?) Kina, eller hvor det nu ender med at blive til at købe, kommer til at kræve en container transport og lidt til.

Det er indtil videre ukendt hvor stort dette kommende TV apparat bliver, ganske som prisen heller ikke er kendt.

Læs også  Apple på vej med ny skærm koncept

.