Mediaset vælger Kairos til live IP workflow

Det begynder at ligne en trend at de “store” vælger Panasonic’s Kairos, der netop er blevet udnævnt til at være en “live production platform”, nu hvor der alligevel ikke rigtigt findes noget eksisterende “ord” for hvad Kairos overhovedet er for en størrelse.

Kairos kunne omvendt siges at ligne en slags NDI løsning nu bare over IP, hvor det rent faktisk er muligt at både arbejde i NDI og uden.

Ganske som det er muligt at blande masser af SDI kilder ind i dette mix, samt lige så mange vMix, der – for eksempel – arbejder i den anden ende af verden.

Alt sammen noget Mediaset ser ud til at have besluttet sig for at de kan bruge.

Enten idag, eller engang ude i fremtiden.

Blandt de mange plus ord, både Mediaset og Panasonic skulle have fundet frem i forhold til investeringen, er at der er tale om et “agilt I/O system”, der er født til at kunne tilbyde “additional sources” uanset opløsning, konkret hd eller 4K.

Og noget må der være om snakken, nu hvor stadig flere, herunder NEP og nu Mediaset vælger at gå den vej, hvor det hele bliver til IP.

Kairos er og bliver særdeles usexet hardware, der omvendt er pænt fremtids sikret

Panasonic, der har haft mere end meget svært ved at definere hvad denne garanteret smarte løsning kan, lover i samme omgang at der er tale om et “future-proof” system, der nærmest uanset konfiguration giver fuld support til alt det SDI udstyr der stadig er i de fleste studier, samtidig med at Kairos Core tager kunder et godt stykke med ind i fremtiden, og dermed ind i den verden mange kender som ST 2110.

Læs også  Panasonic udvider Kairos

Mauro Cassanmagnago, director of broadcast technology at Mediaset siger:

 -The introduction of Kairos allows Mediaset to take full advantage of its IP production, providing flexibility and future-proofing the transition to a flexible, software-defined infrastructure that is required by broadcasters, starter han og fortsætter.

 -Initial feedback on the system has been incredibly positive with our team and operators saying Kairos is powerful, fast and easy to use, slutter han.

Panasonic lover at systemet bliver opdateret i 2022, med flere nye features, der blandt meget andet givere support for flere inputs og outputs, som vi forstår det “i software”, nu hvor stadig større producenter har taget denne platfom i brug.

Folk der allerede har investeret kan ydermere se frem til at Kairos bliver til et 100Gbit/s ST 2110 netværk, hvor der “pludselig” kan flyttes endnu mere data, på endnu kortere tid.

Mediaset har ikke løftet sløret for hvor stor en installation de har investeret i hos Professional Show, der er en (?) engelsk System integrator.

Sikkert er det dog at der er hele to Kairos AT-KC1000 systemer igang fra starten af, og at disse både skal bruges i en travl hverdag, hvor 4K, HD og sikkert meget andet data løber igennem systemet.

Nu uden at der skal sørges for andet end at det hele er digitalt og IP baseret, når de rammer systemet.

Læs også  5G tager fart

Der skulle dog også være blevet investeret i 5 Panasonic AW-UE150 PTZ hoveder, så det kunne tænkes at der er blevet etableret et studie, nu hvor der også er blevet investeret i en Tecnopoint dolly og mindst et column system.

Vi har nu hvor det er onsdag fundet en præsentation af systemet