TV2 succesen fortsætter

Her om en uges tid, er det blevet tid til at fejre vores egen lille version af Fox News her i landet, bedst kendt som TV2 News.

Eller rettere.

TV2 News er måske – mere – et fænomen der kan kaldes for “Cable TV News”, der blev introduceret af CNN, som Fox i dag er ledende på .

I hvert fald i USA.

Herhjemme hedder den vinder TV2 News.

Og nu hvor “coronaåret 2020”, var det hidtil bedste, kun suppleret af fremgang hvert eneste år siden 2006, er der vel ikke andet at gøre end at glæde sig på TV2s vegne over deres succes med nyheder, serveret som rigtigt mange gerne ser dem serveret.

Her en “typisk” TV2 News grafik, der viser at stationen er den 3. største i landet på 3. år

En udvikling der betyder at News over årene er gået hen og blevet en af de vigtigste platforme for politikerne, suppleret med at hele syv procent af det samlede “TV forbrug” nu placeres der.

Her den 1. december er det så 15 år siden TV2 introducerede denne “loop kanal”, hvor nyhederne bliver fortalt igen og igen, opdateret med den løbende udvikling, og stadig flere personlige kommentarer i takt med at stationens succes er blevet cementeret.

Noget chefredaktør Ask Rostrup, er glad for.

Han siger:

 -At TV2 News kommer i YouSee’s grundpakke, ændrer ikke noget for vores arbejde, men det skærper da bevidstheden om, at vi død og pine skal gøre os umage med journalistikken og formidlingen. Det forpligter at stå på den bredest mulige platform, for der følger både forventninger og ansvar med succes. Men det vil vi omfavne med den allerstørste fortællelyst, starter han og fortsætter om hans tidlige oplevelser med kanalen.

Læs også  TV2 ejer mandagen

 -Jeg var død-irriteret over, at det var TV 2, der havde lavet kanalen, og at jeg derfor blev tvunget til at se TV2 for at følge de store begivenheder, især på Christiansborg. Og jeg var måske endnu mere irriteret over, at kanalen sådan set bare blev bedre og bedre efterhånden, som årene gik. News fandt sin form og sit udtryk og nåede sjovt nok også større og større udbredelse, fortsætter han om fremtiden for kanalen.

 -Med succes kommer forventninger og ansvar, og når man er landets tredjestørste tv-kanal og den eneste deciderede nyhedskanal, så forpligter det: Vi skal være bedst til at folde begivenhederne ud, mens de sker. Vi skal være bedst til at formidle nyhedsstrømmen. Og det er vi også!, slutter han.

Han er dog ikke helt færdig med at tale om fremtiden, og fortsætter:

 -Jeg ser flere betydelige udfordringer, blandt andet den åbenlyse, at folk ser mindre og mindre fjernsyn og streamer mere og mere. Så vi skal sikre, at brugerne fortsat vil se News – og nyhedsformater i det hele taget  – på Play.

Han fortsætter om fremtidige strategier:

 -Vi står midt i udarbejdelsen af en ny nyhedsstrategi, som i alt væsentligt handler om at styrke den frie, originale og kritiske journalistik. Vi skal helt overordnet holde magthaverne i ørerne og samtidig sikre, at alle er bedst muligt klædt på til at kunne deltage i den demokratiske samtale, forklarer han videre.

Læs også  Når vokalen skal lyde godt

 -Næste år skal vi også lave en mere målrettet strategi for NEWS, det glæder jeg mig til. Og når du spørger, hvordan NEWS skal udvikles i den kommende tid, ja, så handler det jo ikke mindst om at imødegå de enorme udfordringer, som vi står overfor: At færre ser gammeldags fjernsyn, at være tilstrækkeligt rodfæstet rundt i hele landet, at stå op imod techgiganternes fordummende algoritmer og at værne os mod den konkurrence, som vi ved kommer, slutter han.