Dream Chip opfandt HDR FPV dronen

Vi har vist alle set det stadig mere vilde – såkaldte – FPV drone ture, hvor små droner flyver igennem rum efter rum, i sjove ofte koordinerede sekvenser, der virker mere end umulige at gennemføre.

Men som ikke desto mindre bliver “fløjet”.

Det har DreamChip, der – cirka – sælger små miniature kameraer, der efterlever broadcast standarden, tænkt lid over.

Derfor har de kontaktet Philipp Freybott og Angelo Felche fra størrelsen Cinequads, der har fløjet sig til og vundet et utal af priser.

Det hele kan derfor opsummeres til AtomOne mini AIR, der – formodentligt – er tæt på en af verdens hurtigste droner.

Der – sådan lidt heldigt – også lige kan optage og sende i herlige 1080P HDR.

Altså i broadcast kvalitet.

Som vi forstår det er det dette 45 gram tunge kamera de har monteret på en drone

Dermed burde det være muligt at flyve med cykelryttere, stor slalom artister og alt andet der bevæger sig med op til ( cirka ) 160 kilometer i timen.

Det er nemlig “top hastigheden” for dette HDR kamera, som DreamChip har udtænkt.

Om det så betyder at vi andre også snart kan købe os et AtomOne mini AIR, og så flyve det som de professionelle FPVDrone piloter, der har været med til at udvikle konceptet er straks mere tvivlsomt.

Dem der har rodet med FPV droner ved naturligvis at hemmeligheden bag de små “flyvere” er at de sender et RF transmitteret signal afsted til operatøren, og at det er dette, der nu kan broadcastes.

Læs også  Fujinon på vej med den længste

Tidligere har disse signaler dog aldrig været særligt pæne, da “on board kameraerne” typisk har været det billigste du kan finde i Kina.

Og det er netop dette – kombineret med lidt “RF magi”, som Thomas Beeskow og Andreas Schüler, fra DreamChip har rodet med.

Resten er som bekendt historie, nu hvor de har fundet på en måde at tage ( gætter vi på ) kamera delen fra et Atom One kamera, og montere dette på en lynhurtig FPV drone, og supplere denne med RF kræfter nok til at den både kan sende i en god nok kvalitet, og samtidig holde hastigheder på op til 160 kilometer i timen.

Piloterne Fleche og Freybott, vurderer i den forbindelse at de mange modifikationer ingen eller kun begrænset betydning har for dronen.

Og nu hvor vi andre snart kan nyde nærbilleder fra siden af F1 biler, i de langsomme sving, og andet i herlig HDR, er der vel ikke rigtigt noget at klage over.

Andreas Schüler forklarer:

 -Drone videography represents the confluence of two very different, discrete disciplines. But the paradox is that they cannot exist independently – each technology has a bearing on the way that the other one can be applied. It’s very much a symbiotic relationship; the physical features of the camera impact the aerodynamics of the drone, but at the same time, the movement and function of the drone impacts the nature of the images that can be captured. In general, compromises need to be made on one side or the other, starter han og fortsætter.

Læs også  5G er i den grad kommet for at blive

 -The AtomOne mini AIR reduces this compromise to near zero. Drone producers are trying to push the capabilities of their cameras, but their expertise lies more in the realm of in-air technology than it does in cinematography and broadcast.  Combining the best in drone technology with an AtomOne mini AIR facilitates exceptional image quality whilst being robust enough to endure challenging flying conditions, and small and lightweight enough to have minimal impact on the aerodynamics of drone. In term of RF drone production, it’s something of a holy grail, slutter han.

Phil Freybott supplerer og taler om det at flyve med et HDR kamera, der jo også er det han ser nu:

 -Drone production is seeing a meteoric rise. But skilful piloting and skilful filming are still locked in something of a battle between themselves; the high-speed tracking of an object with quick directional change is very possible to achieve if you’re a skilled pilot, but that doesn’t necessarily translate into good cinematography. Drones – when used as cameras – are still better suited to slow, top-down panning shots, rather than high-speed, immersive tracking. But with the AtomOne series, we’ve proved that you can achieve 100mph speeds and still deliver exceptionally crisp, striking video. This has the potential to revolutionise the potential of drone videography, slutter han.

Læs også  Sony 360 graders Reality Audio

Et eller andet sted, er der noget der tyder på at DreamChip gerne vil sælge dele af løsningen.

Sales Director Stephane Ducobu forklarer således:

 -We’re constantly involved in ground-breaking production projects where the boundaries of what can be achieved on film are being pushed on a daily basis. Our focus on innovation isn’t just about miniaturisation for the sake of it, it’s about delivering a tool that production professionals can use in an increasingly diverse and creative number of ways. Ultimately, we share the mission of our customers: delivering an audience experience that excites, immerses and creates emotion, slutter han.

Det muligt at læse mere om det ( cirka ) 45 gram tunge kamera heromkring.

https://www.dreamchip.de/products/atom-one-family/atom-one-mini.html

Her lidt Diving, der ser ud til at gå fint

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/s0WfDoNuliw” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>