nxtedition som Play Out på TV2 Nord Salto

De relativt små regionale TV2 stationer, der som bekendt sender nærmest overvældende mængder af indhold, på nu snart så mange platforme, at det er stort set umuligt at holde styr på, ser ud til at have fundet et nyt våben i den kamp.

Nyheden, der hedder nxtedition, er et såkaldt Play Out system, der kan håndtere alt fra lineære programflader, til – mere relevant – alle de andre platforme, moderne broadcastere distribuerer på idag.

Som i tilfældet med TV2 Nord Salto der sender alt fra live events, til magasiner, dokumentarer samt spejling af TV2 Danmark, vel sagtens suppleret med diverse “loops”, der er pænt populære i visse seergrupper.

Uanset dette ryger der op imod 4000 timers indhold ud om året, hvilket ikke bare kræver et begavet Play Out system men også at der bliver sendt op imod 24 timer i døgnet, altid.

Igen noget der kræver et system, der kan holde styr på det hele.

Og nu hvor TV2 Nord selv vurderer at de er en TV station med “begrænsede midler”, var der ydermere behov for et Play Out i Aabybro, der krævede mindst muligt mandskab.

Hovedparten af brugerne ser ikke den mere tekniske del af systemet – og teknikerne kan tilgå systemet remote hvis relevant

Peter Zanchetta, CTO, TV2 Nord forklarer:

 -Our resources are limited, and our aim is to devote as many of our staff as possible towards creating content for the people of North Jutland and beyond to the rest of Denmark. nxtedition gives us a system for planning and delivering a flow channel: it makes it easy to focus on the content of the channel and automates the functionality, which really meets our goals, slutter han.

Læs også  Danmon hersker i London

Valget faldt derfor på nxtedition, der i følge producenten er en nærmest perfekt “production platform for news” fordi der er en række indbyggede “story-telling features” i løsningen, suppleret med en simpel og let forståelig brugerflade samt den klare fordel, at det er – relativt overkommeligt – at få etableret en løsning på COTS computere, der garanterer nærmest 110 procent oppe tid.

Derfor er TV2 Nord Salto, stort set en fuldt automatiseret TV station, der henter hovedparten af det daglige indhold på video servere, via “dagens manuskript”, der både er rigidt nok til at sende, hvad der skal sendes, og fleksibelt nok til at play Out kan ændres nu og her.

Som med andre Play Out, er der også her tale om en løsning der håndtere stadig mere af grafikken.

Dermed kan denne også for-produceres, hvilket sikkert er en af årsagerne til at Play Out systemer, med grafik features er blevet så populære.

De sidste par års covid-19 pandemi har ydermere fået systemet op i næste gear.

Det er således – i dag – muligt at operere “hele TV2 Nord” remote,

Dette fordi nxtedition allerede fra starten af, er et såkaldt modulært system, der – ydermere – kan kommunikere på tværs af et utal af signalveje.

Læs også  Nyt Leica SL2 5K hus

Og som derfor også kan “fødes” af alt fra teknikere til journalister, uanset om de er hjemme på deres eget kontor, på optagelse eller på pinden i HQ.

Ole Malmgren, CEO, nxtedition understreger:

 -Whether you are creating a news item, a programme or a day’s broadcasting, the principles are the same. You need to call up audio, video, graphics, studios, lines and more at the right moment, in a seamless continuity. For channels like TV2 Nord Salto, nxtedition is a perfect solution for playout, slutter han.

Du kan læse mere om løsingen heromkring.

Her en stream der – mere eller mindre – viser alt hvad nxtedition kan, og hvordan det hele – selv om at alt er planlagt på forhånd – stadig virker live, hvilket dele af udsendelsen + hele udsendelsen jo også er.