Sony stopper a7 II produktionen

Der går ikke særligt lang tid, før du skal til at lede endog kraftigt efter et par af de ældre Sony SLR kameraer, uanset at de er endog særdeles værdsat ude i produktionsmiløjet.

Sony vurderer det til trods at det nu var på tide at droppe at producere flere a7 II serie kameraer.

Det er dog ikke det eneste der får øksen nu.

Også a6400 og a6100 kameraerne er på vej ud på de evige kamera marker.

Tiltaget, der allerede skulle være trådt i kraft fra den 19. november, betyder desværre også at det heller ikke længere vil være muligt at få reservedele til de omtalte kamereaer.

Med andre ord, er det nu på tide at overveje at investere i et back up hus, eller 3, hvis a7 II kameraet er en del af den daglige produktion.

Det kan være et tilfælde – men pludselig er der tilbud på A7 II – i hvert fald her

Sony har indtilvidere blot sagt at de er “kede af” eventuelle gener, for de kunder der har investeret i de omtale huse, men at der altså ikke længere bliver produceret hverken kameraer eller reservedele til de omtalte huse.

I den forbindelse kunne man mene at netop a7 II, nu er så gammelt et kamera, at ingen længere investerer i dette.

Omvendt er det fortsat på en lang række lister, som eksempel flere “bedste kamera til under 1500 dollars” lister.

Læs også  Mads Ellesøe skifter DR ud med Dokumentarkompagniet

Igen.

Folk der leder efter et SLR til video, kan jo bare gå op på næste generation, eller hoppe på det nyeste i serien, der – som bekendt – er endog særdeles omfattende.

Hvordan udviklingen så ender med at påvirke brugt markedet er svært at spå om.

Sikkert er det uanset at det nu – snart – er lettere og hurtigere et købe et nyt (brugt ) hus, og fortsætte produktionen på dette hus, end at håbe på at få et hus der driller, repareret.

Udmeldingen, der kun findes på Sony Japan sitet, ser i den forbindelse nærmest bare ud til at være en slags “nu ved i det” oplysning, der – ikke rigtigt – er til forbrugerne, men – formodentligt – til virksomheder der ikke længere vil kunne skaffe reservedele til a7 II eller a6400 og a6100 kameraerne.

Her en promo for hvorfor du burde – i 2021 – investere i et a7 II