Dronen til sheiken

Nu, efter en del år, hvor et par producenter har gjort det rigtigt godt, mens mange andre blot har produceret det billigste mulige til en masse marked, der – åbenbart – bare ikke kan få nok, melder en gigant sig ind i kampen.

Sony har længe lovet at der snart kom en Airpeak S1 Drone, der koster kassen, mod at den ikke rigtigt kan mere end de omtalte masse producerede droner, der – cirka – koster100 gange mindre.

Igen.

Der findes heldigvis – for Sony –  en lille gruppe rigmænd, der sikkert bor i guldbelagte huse, fulde at levende jaguarer og elektriske lamborghini’er, som de har fået special bygget til sig selv.

Og lige, der er markedet for Airpeak S1, der starter på – cirka 56.000 kroner før importmoms og det løse, mod at du kan montere et FX3, eller et Alpha serie kamera på dronen, som denne så ellers kan kommunikere med.

Bevares.

Der må have været mange Sony folk inde over nyheden.

Specielt nu hvor Sony lover Airpeak S1 kan kommunikere med deres spejlløse kameraer.

Som det fremgår på billederne er der tale om en endog voldsomt stor drone, der – hos andre producenter – plejer betyder at der kan monteres endog ekstremt tunge kameraer, med – om muligt – endnu tungere zoom optikker.

Læs også  Global Shutter giver bedre TV billeder
Sony er en ny aktør på drone markedet, der plejer at være endog meget fokuseret på priser og performance

Det er ikke den vej Sony går.

I stedet handler det om at deres drone kan accelerere fra 0 til 80 kilometer i timen på 3,5 sekunder, ganske som motorerne er kraftige nok til at dronen kan flyve op imod vindhastigheder på 70-75 kilomtre i timen.

Der som bekendt plejer at være fulde af vand, hvorfor det er – tæt på umuligligt – at bruge sådanne billeder, eller holde elektronikken i et FX3 tør.

Der er omvendt indbygget et utal af præ programmerede “flyv lige uden om” features, der sikkert er heldige, når sheikerne og de andre oplagte kunder skal lave deres dive, på de høje bygninger i Dubai, eller KL.

De mange features betyder ydermere at der er fuld “systems check” mens motorerne varmer op, hvilket sikkert kun koster 20-30 sekunder til, under opstart.

Igen.

Er der problemer, kan du næsten være sikkert på at softwaren førs lige skal maskine lære netop det problem, før den kender det.

Så har du 70-80.000 kroner, som vi gætter på at dronen ender på, kan du se frem til at være en af de få der er gået den vej.

Mod at du kan flyve dit FX3, men ikke dit FX6 eller 9, der skal over på en DJI eller en FreeFly, der – sjovt nok – ingen problemer har med sådanne kameraer.

Læs også  Medvind til Nevion og eSport

Du kan nu endelig – hvis det er relevant – bestille nyheden hos B & H Foto & Electronics Corp her.

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1617585-REG/sony_airpeak_drone.html

Her under en promo video for produktet, der forresten også er udstyret med en “RTH” eller Return to Home feature der automatisk bringer dronen tilbage, for eksempel hvis der mangler batteri.

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/U8KA55Vu07c” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>