PoE Version2

Det kan godt være at der går et stykke tid.

Men den skulle være god nok.

Det såkaldte PoE, eller Power Over Ethernet, er ved at blive opdateret.

Konkret med – foreløbigt – to patenter, som ClearOne, står bag.

Uden at det bliver beskrevet helt konkret, handler begge patenter ( der vist nok ikke er godkendt endnu ) om at vi – på et tidspunkt – kan begynde at “serie forbinde” PoE kabler, i en slags “daisy-chain” konfiguration, der cirka betyder at du kan føde både det første og de næste apparater i kæden, der jo også lige kan håndtere signalerne, hvis relevant.

Hvordan og hvor meget, er stadig ( gætter vi på ) lidt hemmeligt.

Igen.

ClearOne er mest orienteret imod audio og så “billeder”, hvorfor man – sagtens kunne forestille sig at planen er at supplere op med forskellige former for distribution af lyd – og måske billeder – i samme “system”.

Det er fortsat ukendt hvilket hardware ClearOne er på vej med og hvordan vi andre kommer til at opleve deres nye koncepter

The US Patent and Trademark Office, der – idag – skulle have givet ClearOne to nye numre til deres ideer, Patent #11,181,959 and Patent #11,188,133, har med andre ord godkendt deres koncept.

Så nu er det kun op til virkeligheden at få det hele til at spille.

En detalje i den forbindelse er ydermere at der bliver tale om “DC” og dermed ikke “AC”, hvilket – måske – kunne betyde at dette PoE Version2, måske ender med at kunne distribuere DC strøm, og/ men ikke AC.

Læs også  4 skærme på 19 tommer

Uanset hvad det ender med, er det nok på sin plads enten at holde øje med hvad ClearOne tilbyder af nye produkter det næste års tid, eller tjekke “jungletrommerne” ud, og høre om der er andre på vej med samme ideer.

Der – sagtens – kunne tænkes at være baseret på ClearOne’s koncept.

I forbindelse med patenterne, har ClearOne sagt:

 -The two new PoE patents describe systems and methods for providing power to multiple devices in a novel, starter de og fortsætter.

 -Configuration, intelligently allocating power distribution among these devices without disturbing the standard PoE handshaking protocol. Prior to ClearOne’s advancements in this technology, providing power to multiple devices via PoE required separate cables in a hub-and-spoke topology from the power source to each device. The technology advancements described in these two new patents can utilize the device’s existing circuitry – thereby reducing cost, footprint, or both, slutter de.

Hvornår de færdige produkter er på markedet er en helt anden historie.

Sikkert er det dog – uanset – at de kommer, og at de sikkert er ret smarte.

Læs mere om ClearOne her.