Dedo Weigert hopper på Prolycht vognen

En af de – lidt hemmelige – lampeproducenter, der hedder Prolycht, bliver nu venner med en snart lige så hemmelig producent af lys, nemlig Dedo Weigert GmbH.

Dedo Weigert GmbH og Prolycht er omvendt pænt kendt i Hollywood, hvor specielt Prolycht og deres såkaldte “LED engine” er værdsat.

Denne, der – cirka – er en “computerstyret 6 farvet lys diode samling” sørger nemlig for at 6 lyddioder, der med hver deres farve, rent faktisk kan skabe et lys der er “mere farve rigtigt” ( TLCI 98) og som samtidigt kan lyse så selv konkurrenterne kigger misundeligt den vej.

Størrelsen, der hedder en Hyperlight Color Engine, er nu nået til “næste generation”, og det er – vist nok – her Dedo Weigert GmbH kommer ind i billedet.

Redaktionen har – som vi husker det – været til flere online seminarer med blandt andet folket bag Dedolight/Dedo Weigert GmbH, der alle sammen hedder noget med “doktor lys”, nu hvor de ved en masse om det.

Så alene det at Dedo Weigert GmbH nu vælger at gå ind i Prolycht konceptet lugter langt væk af at du måske også lige burde holde øje med hvad der kommer ud af det samarbejde.

Prolycht viste i den forbindelse The Orion 300 FS frem tidligere på året. ( der ser mistænkeligt meget ud til at være pakket ind i noget plastik vi alle allerede kender )

Læs også  LiveU går i Skyen

Men som du kan se på videoen nederst, ikke noget Hollywood ser som et problem, da de allerede har taget den lampe til sig, uanset om der er brug for par lamper, eller en bunke blødkasser til en Chroma key bagvæg.

Dette netop fordi den “Hyperlight Color Engine” der er indbygget i Orion 300 FS lamperne, rent faktisk kan reproducere alt fra “sodium street lighting”, til “candlelight” og lidt til netop fordi der er tale om lamper med mere end “bare” orange og blå dioder.

Prolycht selv kalder lampen for en RGBACL lampe, der er udstyret med dioder i farverne red, green, blue, amber, cyan og lime, der – cirka – dækker alle farveforløb, og derfor kan skabe tæt på perfekt farvet lys.

Bedst af alt ser det nu ud til at Dedo Weigert Film er blevet importør og distributør i Europa, hvorfor det allerede nu er muligt at få fingre i Orion 300 FS lamper her i EU også.

Som du måske har gættet det, er Prolycht ikke helt så amerikanske som man kunne håbe på.

De er såmænd fra Shenzhen i Kina.

Modsat en række andre mærker, er lamper fra Prolycht dog mere tænkt som high end Cine lys, end masse produceret “big output” ditto, hvorfor Dr. Anqing Liu, der har udtænkt konceptet med computer styrede dioder i 6-8 farver, glæder sig til samarbejdet med Dedo Weigert Film.

Læs også  Nanlux tryller med Evoke 1200

Specielt nu hvor Dr. Liu såmænd er den tidligere chefdesigner for Philips ( farvet lys ) og altså manden bag The Hyperlight Color Engine.

Dr. Anqing Liu siger:

 -The Partnership with Dedo Weigert GmbH is an important milestone in the growing of Prolycht. While Prolycht has done a lot of research and development on color and control, we strive to make our products and their features best conform to the ways in which our professional customers wish to use the lights. Mr. Dedo Weigert is the master of lighting whom I admire very much. His unique understanding of film and television lighting has been representing the highest level of the industry for many years. I am full of expectations for the partnership with Dedo. When Prolycht’s colors meet Dedo’s optics, magical things are about to happen, slutter han og bliver suppleret af Dedo Weigert.

Han siger:

 -As an image creator and DoP since the 60´s, I lived and worked through endless obstacles of traditional tools and hindrances. I started dedolight and we have worked for decades to create lighting tools with extreme focus range, perfect brightness and color distribution, and the utmost control. We worked hard over 10 years to create mono- and bi-color LED systems only to find that even the most perfect light sources could not reproduce clean skin tones since sensors of different cameras produce diverging skin tone interpretations. Finally we were able to match with all different cameras, skin tones of all different origins with clean reference light, starter han og fortsætter.

Læs også  Nanlite er nu nået til Pavotube II X

 -But now the perfect multi-color control of Dr. Liu’s Prolycht Hyperlight Color Engine opens a new world and the ability to match even mixed light and reflections. This is a dream come true for perfection and added creative potential in addition to all the outstanding features of the Prolycht system. The opportunity to support this by our optical achievements and potential is maybe the most promising creative partnership in my life, slutter han og løfter dermed sløret for at  Dedo Weigert GmbH formodentligt er på vej med en række nye lamper, der er udstyret med en Hyperlight Color Engine.

Dedo Weigert GmbH ser ud til at være parat til at levere “kits” der består af en Orion 300 FS og lidt til. Læs videre her, hvor du også kan se at prisen er små 2000 Euro.

Her en promo for The Orion 300 FS.