Ny Canon reference monitor til OB vogne

Det er ind imellem vigtigt at kunne se hvad den enkelte OB vogn, eller en samling af flere Fly Away kit’s rent faktisk sender ud i verden.

Til det formål er der opfundet en række reference monitorer.

Og – bevares – det er tit at står Sony eller GV på kameraerne, men det forhindrer jo ikke dig i at bruge en Canon DP-V1830 reference monitor til at se om signalerne nu også ser ud som de skal.

For eksempel, hvis der nu lige i denne uge står Black Magic broadcast G2 på kameraerne.

Og nu hvor Canons nye reference monitor netop har ramt markedet, er der vel ikke andet at gøre end at drømme om at putte dette helt sikkert fine 18,4 tommers 4K/HDR Professional Reference Display ind under juletræet.

Specielt hvis du lige har 15K dollars til en monitor, du ikke lige ved hvad du skal gøre af.

Vælger du at gå den vej, skulle der omvendt være pænt meget garanti for at du rent faktisk får fingrene i en reference monitor, der både til byder “Improved Blacks”, “Wide Color Gamut” og “Wider Viewing Angles”, end flere andre mærker.

Canon selv forestiller sig løsningen brugt i OB vogne, MCR’s eller som On-Set HDR monitor.

Læs også  Den hedder Musashi
Måske ikke specielt sexet når den er slukket, men ret heldig når den er tændt

DP-V1830, der er en 1000 cd/m2 ( cirka 1000 Nits ) monitor, der fuldt ud efterlever ITU-R BT.2100 HDR, er som du kan se på billederne en tyk monitor.

Dette fordi den ikke kun kan levere 1000 cd/m2.

Den kan gøre det hele tiden, uden at brænde sammen.

1000 cd/m2, udvikler nemlig en masse varme, så der skal ( bør være ) en masse udluftning og måske endda et par blæsere indbygget, når der skal monitoreres i denne klasse.

Canon nævner i samme omgang at nyheden er udstyret med en såkaldt 2high-quality display engine”, der både skulle garantere en høj kvalitet, og som ydermere skulle kunne garantere end – om muligt – endnu højere kvalitet end tidligere monitorer fra Canon.

Canon har i samme omgang udviklet et nyt “LED backlighting system”, der har så bred en color gamut at der er ( fuld ) support for ITU-R BT.20202 standarden, også.

Og selv om at du sikkert har gættet det, er størrelsen defineret så det er muligt at montere nyheden i et 19 tommer Rack, hvis relevant.

Der er slutteligt allerede nu planlagt en Roadmap for DP-V1830.

I løbet af sommeren kommer der en firmware update, der tilbyder ejere muligheden for “2-screen” / “4-screen” individual image quality setting of input video signal, samt Chromaticity diagram (distribution display of all pixels) og en Waveform monitor RGB Parade, samt SD-SDI support.

Læs også  CES bringer QD-OLED på banen

Vi har fundet en promo video der – pænt præcist – ligner hvad den kan bruges til.

Nemlig som reference til high end OB produktioner, hvor der – for eksempel – skydes på S35 eller FF med Cineglas, til 4K HDR distribution.

Prisen lander på 14.299 dollars i USA – vi kender ikke prisen her i landet.

Her promo video