1000FPS i 4K med FOR-A

Noget tyder på at FOR-A Corporation of America, endnu engang har rodet med alt fra RGB til global shutter begrebet.

Denne gang er resultatet så blevet til FT-ONE-SS4K, der er et vildt og vandvittigt 1000fps, 4K Ultra Slow-Motion Camera der er født med 2/3 tomme sensorer.

Og allerede her, sker der så et eller andet.

Eller rettere.

Allerede før vi når til sensor, sker der ting og sager.

Kameraet er nemlig et global shutter kamera, der – dermed – kan nå at tænde – og slukke – for sensorerne op til 1000 gange i sekundet, hvilket har krævet en ny tilgang til begrebet sensor.

Der er nemlig ikke tale om et “en sensor” kamera, som stadig flere er på vej til at blive.

FOR-A Corporation of America har udtænkt et 2CMOS princip der kun taber “lidt lys” samtidig med at det er hurtigt nok til 1000fps + global shutter

Der er omvendt heller ikke tale om en “3 sensor kamera”, der ellers er pænt udbredt på 2/3 tomme sensor kamera markedet.

Hvad FOR-A Corporation of America, derimod er kommet frem til, er et “2 sensor kamera”, der håndterer grøn seperat, og rød/blå som “en farve”.

Fordelen ved denne opdeling, – gætter vi på – er 2 sensorer giver mere lysfølsomhed, samtidig med at de er hurtige nok til at kunne håndtere op til 1000 fps i 4K.

Kameraet. der er så nyt at det bliver vist frem for første gang på samme SVG Summit på the New York Hilton, som det tidligere omtalte remote head til Boks optikker, er – som du har gættet det – målrettet sports produktion.

Læs også  Sig hej til dit C70 - sidste nyt fra Canon

Komplet meget “egen EVS”, forstået på den måde at “kameraet” ( med base ) kan optage op til 16,3 sekunder, der kan “re-playes” netop så langsomt at selv den mindste detalje bliver tydelig for alle.

Noget tyder på at der bliver optaget i kamera der nu er en slags EVS, der kan play-back’e via operatør i OB vogn

FOR-A Americas President Satoshi Kanemura, siger:

 -We can’t wait to show this technology at this year’s SVG Summit, startede han og fortsatte.

 -Sports audiences are very demanding, and we’ve got two exceptional products to showcase, slutter han.

Og der er virkeligt også en masse spændende nyt med dette kamera.

I stedet for at skulle via diverse adaptorer og croppe sensor og en masse andet, putter du nu bare din boks optik på dyret, og så er du ellers klar til optagelse.

Ydermere er der “flere sensorer” i spil, hvilket – i princippet – giver bedre håndtering af farver, end en enkelt ( for eksempel ) s35 sensor.

FOR-A Corporation of America mener som eksempel at det enkelte kamera taber omkring 2,5 blænder ved at gå fra en 3chip konfiguration til en enkelt sensor ( i må man formode S35 ), hvorfor tabet af lys fra 3 til 2 sensorer, må formodes at være væsentligt mindre, selv om at producenten ikke lige har tid til at fortælle hvor meget lys deres kamera så taber, i forhold til et konventionelt 3chip kamera.

Læs også  Det der 5-6K US Komodo

Vi har ingen anelse om prisen, som vi dog gætter på er heftig.

FT-ONE kameraerne har tidligere kostet op imod 1 million kroner i fuld konfig.

Et gæt er at SS4K bliver lidt mere overkommelig i pris.

Læs mere om FOR-A Corporation of America her.