Remote head til boks optikkerne

Står du foran en AR eller VR produktion, og gerne vil have lidt blandede boks optikker ind i produktionen, er det ikke længere et problem.

Mo-Sys er nemlig på vej til at vise deres første “Remote Camera Control Head for Box Lenses” frem, der hedder U50.

Og selv om at de bliver udstillet idag og i morgen ( på SVG Summit i New York ), er der fortsat ikke mange specs ude om nyheden.

Sikkert skulle det dog være at nyheden problemfrit kan håndtere 50 kilo, sikkert meget mere.

Konceptet, der er udtænkt i løbet af Corona perioden, er – måske – mest AR og VR, men som du har gættet det, er det ikke spor svært at tage et par stykker med på en stadion, og der spare lidt mandskab væk.

Formodentligt ikke billigere, endnu.

Men nu hvor de kommer, er der sikkert også andre der er friske på at udtænke lignende løsninger til helt andre budgetter.

Danny Zemanek, Freelance Camera Operator der har været med ti lat teste konceptet siger:

 -Previously remote production technology was an additional cost for broadcasters, but now it is essential to ensure camera operators can work safely. The U50 remote head from Mo-Sys represents a new way that operators can control big box lenses with the same precision and agility that we have come to expect, slutter han uden at komme ind på at det jo vil være muligt for fotografer at arbejde remote, uden – for eksempel – at være på venue, hvor en masse – måske – er syge med Corona.

Læs også  Ultra Secure Content Sharing Service fra ioGates
Det er ikke til at se om det er en X70 eller en X125 4k Fuji der er monteret på U50’eren, noget tyder på at der end ikke er et kamera monteret endnu

Mo-Sys, der tidligere har været ude med The L40 remote head, der godt nok kan bære 40 kilo, men som på ingne måde kan håndtere de lange og tunge boks optikker, glæder sig allerede nu over reaktionerne på U50.

Vi har – på Insta – fundet billeder fra Fuji Lens, der allerede nu har gennemskuet at der her er tale om en potentiel investering for store sports broadcastere, der kan medbringe 3 – 7 stykker, og – på sigt –  overlade operationen af disse til en enkelt person.

Som du har gættet det, er U versus L, netop formen på den “platform”, kameraet monteres.

Og selv om at et L kan bygges stort nok, er der nok ingen der vil montere et kamera og en +1,5 millioner kroners dyr zoom på et L, hvis der findes “U mounts” som alternativer.

Producenten lover ydermere at de har testet med en ishockey puck og med F1.

Og at deres løsning er “hurtig nok til begge sportsgrene” selv udstyret med en X125 og et enkelt kamera.

I den forbindelse har du sikkert gættet at der rent faktisk bliver flyttet en masse glas, når der bliver zoomet ind og ud med disse enorme zooms.

Og det er faktisk det som Mo-Sys mest har testet, nemlig at motorerne i deres nye U50 er stærke nok til at at følge – for eksempel – en F1 bil, der jo flytter sig med 3-400 kilometer i timen, hvorfor der typisk skal panoreres pænt hurtigt. Og måske zoomes lidt ud, stilles lidt skarpt og beskæres løbende.

Læs også  AviWest skal også på IBC2019

Alt sammen noget en god operatør efter sigende skulle kunne gøre med en U50.

Michael Geissler, CEO Mo-Sys Engineering Ltd siger:

 -Our U50 is ideal for sporting events and long-range filming environments. At the core of the U50 are our highly robust pan and tilt motors with zero backlash, providing lag-free operation. Using the power and sturdiness of the Mo-Sys L40 pan and tilt motors, but now with a double space-frame design, the U50 is Mo-Sys’ strongest head to date, starter han og fortsætter.

 -Just like the rest of our broadcast robotics and film remote heads, the U50 can be operated with a variety of input devices such as hand-wheels, pan-bar or joystick. It can be connected through a bus cable, ethernet or fibre for long distances, forklarer han videre.

 -Whether you’re a freelance cameraman, work in production, broadcast, OBs, rental, virtual events, corporate or sports. Our U50 simplifies the operation of the head in remote-mode making it ideal for all those operating and involved – be they technical or not, slutter han.

Du kan læse videre hos Mo-Sys her.

Her en promo for konceptet, der altså nu er ude og blive vist frem.