Broadcasterne sikrer sig mere sport

Næste år, og et par år til, kan interesserede således glæde sig til at TV2 sender Le Mans, hvilket denne brodcaster har gjort siden 1990.

Dermed kan det ikke undre at TV2 vælger at fortsætte med at sende de – mindst – 24 timer der bliver kørt hurtigt i, også de næste tre år.

Som vi forstår det, bliver begivenheden både sendt på hovedkanalen og på TV2 Play, så dem der streamer også kan se med.

Sportschef, Frederik Lauesen, slæder sig og siger:

 -TV 2 har en lang og dejlig tradition med Le Mans, og vi er naturligvis derfor glade for at kunne forlænge aftalen med det legendariske motorløb, som så mange danskere holder af. Le Mans er på vej ind i en ny æra, og især Hyper Car serien ser meget spændende ud i den kommende periode – fra 2023 med blandt andre Kevin Magnussen og Mikkel Jensen i Peugeot og forhåbentlig mange andre danske top-kørere i den ypperste klasse, slutter han.

Faste seere af Le Mans, kan derfor glæde sig til endnu en omgang af 20 til 22 timers live og studieprogrammer engang næste forår, hvor forventningen er at seerandelene bliver pænt høje, som altid.

Både TV2 og TV3/Viaplay satser hårdt på sportsrettigheder – Viaplay er således nået til Afrika hvor de både har investeret i kvinde og herre -fodbold

Som eksempel var der hele 39 procent blandt de 20-60-årige, der havde tændt deres TV tilbage i august, der så Le Mans.

Læs også  True Crime om Natascha Kampusch på Viaplay

Håbet er naturligvis at der er flere der kigger med den 11. – 12. juni, hvor der endnu engang kommer lit mere fart i det hele.

TV2 er dog ikke den eneste broadcaster der investerer i sport for tiden.

Viaplay, der måske mest er en streamer er jo stadig gode venner med TV3 kanalerne, så gade vide om de ikke også ender med at komme til at sende lidt af “top African football”, som Viaplay netop har investeret i.

Indtil videre “kun” til Norden, de Baltiske lande og Polen.

Men gad vide om der ikke er en option til alle de andre markeder, herunder USA, som Viaplay jo er på vej ind i, i disse dage.

Uanset dette, vil der fra den 9 januar være – om muligt – endnu mere sport i dit TV, forudsat at du er Viaplay kunde.

Her starter “The Africa Cup of Nations” nemlig, på de 52 kampe der skal spilles frem til finalen.

Bag aftalen står The Confederation of African Football (CAF) der ikke kun har solgt “Africa Cup of Nations” til Viaplay, i en årrække.

De har også solgt “Africa Women Cup of Nations” og “CAF Champions League football”, til transmission – på Viaplay – i hele ni nye markeder.

Læs også  Nent skruer ned for priserne

Og selv om at det ikke overrasker rigtige fans, vil andre – pludselig – kunne opleve – for eksempel  Liverpool’s Mohamed Salah og Sadio Mané, samt Arsenal’s Pierre-Emerick Aubameyang, sparke løs til bolden, nu bare i Afrika.

Dette fordi disse spillere – naturligvis – også spiller på deres landshold, når der spilles i Afrika.

Ud over de omtalte “Africa Cup of Nations” kampe, er det første gang at The Africa Women Cup of Nations og CAF Champions League kan opleves på Viaplay’s markeder.

Uden at være helt sikker hedder “The Africa Cup of Nations” også “CAF TotalEnergies Africa Cup of Nations”, der bliver spillet i herlige Cameroon, hvor de 24 bedste hold i Afrika mødes i den absolut mest populære sportsgren på hele kontinentet.

Dem der vandt sidst, Algeriet, der spiller med Manchester City’s Riyad Mahrez, håber naturligvis på at vinde igen.

Kvinderne, spiller i den forbindelse lidt nordpå , konkret i Morocco når vi når frem til juli, hvor de – cirka – spiller i 3, frem til den 23 juli 2022.

Denne turnering er også en del af The FIFA Women’s World Cup 2023, der bliver vist på Viaplay i Sverige, Norge og i Danmark samt i Polen.

Det er 12th edition af “The TotalEnergies Africa Women Cup of Nations”, der bliver spillet i Marokko.

Læs også  Viaplay fortsætter produktionen af dansk drama

Slutteligt er Viaplay også på vej med The TotalEnergies CAF Champions League, der bliver spillet fra den 11. februar og frem til den 29. maj.

Her spiller – blandt andet – Egyptens Al-Ahly og Zamalek, samt Tunesiens Espérance de Tunis, Marokko’s Wydad og Raja Casablanca, samt Sydafrikas Mamelodi Sundowns og Guinea’s Horoya.

Peter Nørrelund, Nent Group Chief Sports Officer er glad og siger:

 -Every week, African stars light up Europe’s best leagues, and the Africa Cup of Nations offers a unique combination of the continent’s biggest names together with the next generation of talents. We’re also proud to become the first streamer in our markets to show the Africa Women Cup of Nations and CAF Champions League. Viaplay viewers in nine countries can now immerse themselves in today’s thriving African football scene, all the way from Cairo to the Cape, slutter han.

Viaplay aftalerne ser ud til at fortsætte ind i 2022/23, for flere af turneringernes vedkommende.