Viz Mosart 5 bliver lidt mere automatisk

Faste brugere af Vizrt og specielt Viz Mosart 5, kan glæde sig over at det hele nu bliver en del smartere.

Planen er nemlig at få “konverteret” Viz Mosart 5 fra at være halv tung software, der – altid – krævede efterarbejde, til at blive til let og lynhurtigt “live grafik”, der nærmest bare kan automatiseres til live udsendelser også.

Og selv om at det sikkert stadig kræver en del forarbejde, skulle det i følge  Niels Borg, senior product manager for Viz Mosart nu – mere eller mindre – være muligt at afvikle Viz Mosart “live” uden fortidens – altid nødvendige – efterarbejde, før broadcast.

Han siger:

 -Prior to today’s release, our customers utilised Viz Mosart to add automation benefits to recorded shows, but the output still required additional post-production before being broadcast. With Viz Mosart 5 and Story Recorder, the need for editing is removed. A recorded show with multiple retakes can now be made ready to air in minutes, starter han og fortsætter.

Idag er der kun dele af grafikken der kan ligges på live – resten skal være for produceret – det ændrer Viz Mosart 5 nu på

 -Delivering this feature is a game-changer for our customers, and Vizrt takes pride in innovating directly from customer feedback, allowing our customers to produce more content, at a higher quality, and with fewer resources, slutter han.

Som tidligere skal man – stadig – tage det der med “at du bare..” med et vist forbehold.

Læs også  Sony viser 127MP CMOS frem

Både Viz Mosart og Story Recorder er super kompliceret software, der – bevares – er en del af The Vizrt Studio Automation Solution, allows og som derfor kan “fungere som” scripted og ad-lib indholds “leverandør” til programfladen.

Med det forbehold at du skal være pænt sikker på hvad du laver, for at gøre det live, samt være en hulens masse mennesker på arbejde, for at sikre at det ikke går galt, på det helt forkerte tidspunkt.

Igen.

En masse dygtige kollegaer, og lidt rutine på området, kan – bare spørg Niels Borg – få det hele til at spille, og dermed spare en masse tid og efterarbejde.

Som vi er orienterede er Viz Mosart 5 og Story Recorder i de nyeste versioner netop blevet vist frem i New York og reaktionerne var positive.

Blandt andet fordi det nu er muligt at etablere “pause” situationer, og supplere med både live og statiske elementer når der produceres “live-to-tape”, hvilket mange shows stadig bliver.

Her lidt forklaring af Viz Mosart 5