Pinewood udvider

Dem der har været i Pinewood Studios, ved at området allerede er pænt stort.

Så når der nu netop er givet lokalt tilsagn til at Pinewood kan blive endog meget større, har du gættet det.

Pinewood er på vej til at blive nærmest gigantisk.

Konkret skulle planerne handle om at udvide faciliteterne med – noget der ligner – 355 millioner pund, hvilket er cirka 3,1 milliard kroner.

Og da det – naturligvis – er blevet omregnet til arbejdspladser, forventer Pinewood at udvide med op imod 3500 “jobs”, forudsat at alt falder på plads.

Og det ser ud til at være tilfældet.

De lokal myndigheder har i hvert fald sagt OK for udvidelsen, hvilket dermed – formodentligt – også betyder at en anden 450 millioner pund, eller 3,9 milliarder dyr investering i “The screen industries”, på en – cirka – 31,16 hektar stor grund, lige ved siden af Pinewood.

Som vi forstår det, er det forresten der the National Film and Television School flytter ud, hvis det hele falder på plads.

Disney overtog alle studier i Pinewood tilbage i 2019 – hvorfor det nu mest er deres film og TV serier der bliver optaget der

Paul Golding,  chairman of Pinewood  Group,  glæder sig til de mange udvidelser og siger:

 -We are  delighted by this  outcome.  The  decision allows us to continue our ongoing investment  in  the  Studios and support for the UK film and television industries.  Importantly, we now have the opportunity of creating a world-class training centre and film inspired visitor attraction, bringing considerable benefits to the community of Buckinghamshire and the UK economy, slutter han.

Læs også  The Walking Dead s8-9 på Xee

De voldsomme investeringer i og omkring Pinewood studierne er netop blevet suppleret med nye tal fra BFI der kan løfte sløret for at der i 2017 til 2019 “kun” blev brugt 131 millioner pund, eller 1,1 milliard kroner i nye studier og faciliteter til dramaproduktion.

Nu er der “pludseligt” planlagt investeringer for 6,8 milliarder kroner, hvilket er et pænt heftigt vink om at England er inde i en god periode, hvor der skal produceres netop så mange serier, til det evigt hungrende SVoD marked, at alt fra Amazon til Netfix nu investerer i nye faciliteter, der – problemfrit kan håndtere 100 samtidige TV serier.

Som vi var inde på det i sidste uge er der fortsat en hulens masse optimiske i det engelske produktionsmiljø.

Måske endda så meget at det ikke er muligt for streamerne at ligge deres produktioner andre steder, så der rent faktisk bliver brug for de mange nye studier og faciliteter der er ved at blive etableret i England.