Better Than Broadcast

2021 lærte os en masse, hvis vi tænker lidt over det.

Bevares.

Fjernsynet lever fortsat, men det er som bekendt ikke der, der bliver “udviklet mest” på konceptet “TV”.

Det er derimod ude i det pulserende produktions-miljø, der i det meste af 2020 og igen i 2021, genopfandt fjernsyn.

Igen.

Indholdet var forbeholdt de få.

stream-produktioner kan var alt fra små og budgetvenlige til pænt store ting

Der – for eksempel – kunne være aktionærerne i en virksomhed, medarbejderne i en anden, eller – som vi lige hørte for-leden, en organisation, der var kede af at de ikke kunne mødes med deres medlemmer, og som derfor kastede sig ud i stadig vildere hybride produktioner.

Her på redaktionen, har vi således hørt om “streaming”, hvor fotografer og journalister var sendt ud på et utal af locations, og fra deres rygsække sendte “hjem”, der – ikke som normalt – var en TV udsendelse, men derimod en “stream“, der må siges at være blevet det helt store buzz i 2021.

Tilbage i december, sendte et stort revisions selskab således “Advents TV”, til deres kunder og hjemsendte eller hjemme-arbejdende medarbejdere, der – oplagt nok – ikke kunne være på kontoret på grund af pandemien.

Vi hørte om time lange “udsendelser” eller “streams” der inkluderede 1000vis af helt almindelige øldrikkere, som som et større brygger i stod bag.

Komplet med “køb din øl til den næste udsendelse i bestemte supermarkeder” til musikalsk underholdning i studiet.

Læs også  Sony Venice hitter

Eller hele modeshows, der blev streamet ud i verden, til (?) tøj opkøbere der ikke kunne rejse i 2021.

I det hele taget ser “TV” ud til at være godt igang med at blive genopdaget.

Her ser det ud til at en pænt kendt politiker har et budskab til salen og resten af verden

Ikke af TV seerne, men af produktions-miljøet, der – derfor – skal til at tænke over begrebet “Better Than Broadcast”, som Vizrt Group President of Global Research and Development Dr. Andrew Cross. “opfandt” engang i 2021.

Tænker vi lidt over udviklingen, er hovedparten af de “streams” der blev produceret i 2021, og som helet sikkert også bliver en del af 2022, jo – stort set – “bare TV”, altså hvor der blev “sendt fra en til mange”.

Der var dog stadig flere der fandt på at lade relevante personer optræde med egne PPT’er eller blot fortælle hvad de mente om det ene eller det andet, fra andre steder end der hvor streamen blev produceret.

Og integrerede denne viden i “udsendelsen”, der dermed pludselig blev international, og – som vi har oplevet det i en enkelt produktion – med deltagere fra Mexico, Thailand, København og et par provinsbyer, vi erkender at have glemt navnene på i en enkelt stream.

Geografi er ikke længere et problem, det er blot en del af dagens produktion.

Og det er netop sådanne tanker der ligger bag “Better Than Broadcast”. I Dr. Andrew Cross’ tilfælde suppleret med en masse grafik, helst leveret af Vizrt Group.

Læs også  Lokal streaming vokser også

Igen.

Pænt mange streams bliver jo netop produceret på kraftige PC’er, typisk udstyret med vMix.

Og uden af vide det, må man formode at der streames bunker af timer, hvor netop grafik en en vigtig del af kommunikationen.

Eller i det mindste en del af indpakningen.

Her stream-studiet hvor der blivet smagt på øl sammen med seerne

Og hvor Vizrt Group taler om “grafik” og vejen frem, derfra, kunne lokale streamere – for eksempel – begynde at tænke “Skyen“, der nu problemfrit kan bruges til at overføre indhold, eller til at producere via.

Det eneste det kræver er en masse gode ideer, og lidt klikkeri på AWS, eller tilsvarende sites.

I det hele taget, kunne 2022 sagtens komme til at stå “i Skyens tegn”, forstået på den måde at det jo ikke kun er AWS ( Amazon Web Services ) der tilbyder “afviklings plads”.

Vizrt Group, er sikkert ikke den mindste smule afvisende overfor at lidt tungere produktioner “henter alt deres grafik” direkte fra Vizrt Group’s servere, eller via “pakker”, der er store nok til timelange streams, så seerne tror at der er tale om “fjernsyn”, som de kender det.

Hvilket der vel også er. Selv om at indholdet ikke har meget med “TV” at gøre.

Tilbage hos Dr. Andrew Cross, handler det fortsat mest om “flexible workflows” og “software-based solutions”.

Læs også  Streamerne nu ligeså hurtige som broadcast
Pænt typisk redaktionslokale mens der streames

Igen.

Tanker der minder voldsomt meget om hvad produktions-miljøet også er kommet frem til, nemlig at en lille mixer, suppleret af en PC, med eller uden en vMix, et par kameraer og en masse gode ideer, er nok til at skabe timevis af relevant indhold, der kan streames netop så målrettet at selv 1000 seere er mere end tilfredsstillende for slutkunden.

Better Than Broadcast, er i den forbindelse også en opsang til broadcasterne.

Broadcast ikke altid er “godt nok til broadcast”, selv om at seerne fortsat kigger med.

Detaljen er jo at de siver, og at seertal, på ingen måde er hvad de var engang.

At streaming ( den app baserede ) får skylden for den udvikling er fint nok.

Det er bare ikke hele forklaringen.

Et gæt er uanset at vi her i 2022 kommer til at se mange nye produkter, hvor selv budget-lette stream produktioner, kunne tænkes at finde løsninger der kan supplere deres fine ideer, med indhold/grafik fra – for eksempel – Vizrt Group over AWS – eller lignende  – løsninger, der – i princippet – løfter den enkelte produktion op i “Remote Production sfæren”, selv om at der blot er tale om et aktionærmøde, for velhavende spekulanter.