DR1 vil godt have seerne tilbage

Som vi har v æret inde på det, gik det ikke specielt godt for DR1, i 2021.

TV2 løb med seerne, og nærmest uanset hvad DR sendte på deres hovedkanal, ville seerne hellere se “Badehotellet” eller “Sygeplejeskolen”.

Sådan bliver det dog ikke i 2022, ser DR ud til at håbe på.

DR har netop løftet sløret for at de håber på at “vinde februar”, denne gang med en ny sæson af “Borgen”, der nu – ydermere – har været en tur forbi Netflix algoritmen, og derfor burde være til at forstå i alt fra Timbuktu til Burnt Ridge.

Premieren der bliver den 13. februar, byder derfor på mere Birgitte Nyborg, der nu er udenrigsminister, hvorfor seerne kan se frem til et “internationalt magtspil efter fund af olie i Grønland”.

Her et hyggeligt billede fra en af de tidligere sæsoner i “Borgen”, hvor de medvirkende var en del yngre

Folk der ikke kan huske serien, har sikkert glemt, at Sidse Babett Knudsen i sin tid var statsminister og formand for De Moderate.

det er længe siden.

Nu er hun i stedet formand (?) for Nye Demokrater.

Igen.

Det var i 2013, så der er sikkert sket en masse siden.

Fiktionschef Henriette Marienlund glæder sig og siger:

 -“Borgen” er for mig virkelig DR-arvesølv, og derfor er det også en sand fornøjelse, at vi nu igen kan glæde os til at følge Birgitte Nyborg i hendes forsøg på at balancere både at holde fast i magten og sig selv. Det bliver samtidig også en meget ny version af ‘Borgen’, fordi universet udvides fra et dansk fokus til at handle om hele verdens magtspil, når forholdet til Grønland bliver sat på prøve, og både USA og Kina bliver centrale aktører, starter hun og fortsætter.

Læs også  Og nej det var ikke Netflix

 -Jeg synes, at det er lykkedes at lave en serie, der tager det univers, som mange af os kender og holder af, og bringe det helt op i nutiden og samtidig sætte helt aktuelle internationale dagsordner på spil. Det sker på en måde, der er både vedkommende og relevant for vores samtid, og hvor man stadig holder fast i det fundamentalt spændende menneskelige drama. I “Borgen – Riget, Magten og Æren” mærker man med al tydelighed, hvad de valg man træffer i magtens centrum, koster på det personlige plan, slutter hun og henviser måske lidt til at serien jo nu er nu er 12-13 år gammel.