CES bringer QD-OLED på banen

Udviklingen med TV apparaterne, og deres stadig større evne til at vise “alle farver”, er pænt interessant.

Både hjemme i stuen, hvor det nu snart bliver muligt at se 99,8 procent af den ofte omtalte DCI-P3 gamut, forudsat at du investerer i et kommende Samsung QD-OLED.

Eller rettere.

Det bliver muligt at se billederne i en god kvalitet, når du slår de – cirka – 300 features fra, der er tændt når du møder disse kommende paneler i løbet af 2022.

Uanset de udfordringer, der er forbundet ved ikke at have læst en lang forklaring om hvad du bør slukke, når du investerer i en stor flad skærm, er QD-OLED pænt interessant.

Bevares,

Det er ikke en helt ny ide, som dem der har fulgt med hvad der kommer af nye paneler fra Samsung.

De har jo længe fortalt om de mange fortræffeligeheder der er forbundet med deres QD paneler.

Derfor kan det vel ikke undre at de nu er på vej med QD-OLED.

Det er ikke kun Samsung der satser på QD-OLED – enkelte nye Sony TV i Z9K og X95K serien er også QD-OLED

Der er nemlig stadig tale om den såkaldte quantum dot organic light-emitting diode” teknik, der – i det mindste teoretisk – giver bedre og mere sort, samtidig med at det – burde – være mere farve korrekt, forudsat at det der vises på skærmen er det.

Læs også  The Explorers gik 8K

Uanset hvad der vises på skærmen, er denne Samsung teknik ( QD-OLED ) blevet omtalt af Samsung siden engang i 2019, hvor de første rygter kom.

Og nu hvor nye rygter vil mene at vide at Samsung har startet produktionen op af QD-OLED skærme, midt i november, burde den være god nok.

Det er i 2022 der kommer en masse “QD-OLED” eller “QD-Display” ud på markedet.

Som altid med nye apparater i noget der ligner fra 55 tommer og op.

Dermed er det stadig ikke helt let at tage teknikken med ned i redigeringen, eller over i Posthuset, hvor farverne bliver tjekket igen og igen.

Omvendt er fremtidens og såmænd da også en masse 2021 skærme, nu så gode at de “sagtens” kan bruges som “næsten sikre” reference monitorer, hvor kunder kan se med, ganske som det – burde – være muligt at se om slutresultatet ser ud som det skal.

Alene det faktum at QD-OLED TV rent faktisk kan vise 99,8 procent af DCI-P3, er jo nærmest nok til at der er tale om “reference monitorer” der omvendt kan tåle at vise DCI-P3 hele dagen, og ikke bare i et par sekunder, hvorefter de brænder af.

De store mængder lys og/eller farver som de mange nye skærme kan vise, udvikler nemlig en masse varme.

Læs også  Ikke voldsomt meget NABnyt fra de store

Og nu hvor moderne TV ikke er beregnet til at kunne tåle det, er der altså fortsat masser ag gode grunde til at investere i professionelle monitorer til professionelt arbejde.

Det er fortsat ukendt hvad de kommende QD-OLED TV kommer til at koste og hvornår de bliver mulige at investere i.

Vi har fundet et klip fra CES2022, hvor bliver forklaret. ( vi har spolet frem til hans snak om QD-OLED )