Serieskolen fortsætter i 2022

Det er fortsat Den Vestdanske Filmpulje der er en af partnerne i Serieskolen, der fortsat arbejder direkte sammen med fonden Filmtalent og Netflix oom at “støtte og udvikle unge serietalenter i Danmark”.

Og selv om at det ikke kan overraske er alle landets filmværksteder med i projektet, der derfor både lever i Aarhus, København og i Odense.

Samarbejdet, der er et direkte samarbejde med Netflix, der dermed fortsat et landsdækkende projekt, i form af “Serieskolen”, der sidste år modtog mere end 200 ansøgninger, der resulterede i at de tre “udvalgte talenthold” hver løb med 100.000 kroner til at få sat gang i deres pilot, der så ellers kunne pitches og som med lidt held kunne ende som en Netflix serie.

Uden at være helt præcise, kan Den Vestdanske Filmpulje nu fortælle at deres partnerskab med Serieskolen, betyder at det er muligt at støtte endnu et hold, så det i år mindst bliver 4 holder, der hver løber med 100K til at producere en pilot for.

At staten burde gå ind med 2-5 millioner, så serieproduktionen for alvor kunne blive udviklet, som den er i vores nabolande, må man formode kommer senere.

Måske ved næste medieforlig.

De unge der bliver udvalgt til at skabe en serie pilot får fingre i udstyr fra filmværkstederne og lov til at eksperimentere deres ide på plads

Steen Risom, chef for Den Vestdanske Filmpulje er glad og siger:

 -Det er vigtigt, at nye generationer af fortællere kommer frem og bidrager til udviklingen af danske film og tv-serier. Serieskolen er en god brobygger mellem talent og branche, og vi er glade for at kunne sikre plads til flere talenter i programmet i år, slutter han.

Læs også  TV miljøet taber omsætning

Ud over “vinderne” er der heldigvis også mange andre aktiviteter på Serieskolen.

Herunder en masse “masterclasses”og “workshops” samt on-line møder med en bunke af branchens mest talentfulde fagpersoner, som Keld Reinicke, Mikkel Serup og Malte Forssell samt Chris Mack fra Netflix.

I år er i den forbindelse ikke forskellige fra 2021.

De hold der bliver udvalgt skal igennem de samme udfordringer, og ender – med lidt held – også med at udvikle en pilot for de – omkring 130.000 kroner der totalt er til rådighed, suppleret med “adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne”.

Bedst af alt er der indbygget en masse “historie”, i de første syv masterclasses som alle – også dem der ikke “vandt” – kan deltage i.

Her kan interesserede lære mere om serie produktion, og – gætter vi på – udviklingen fra sitcoms foran et publikum, til egentlige spillefilm, nu bare til “det lille lærred2.

Direktør i Fonden Filmtalent Jeanette Reutzer, glæder sig til 2022 talenterne og siger:

 -Det første år af Serieskolen var en stor succes. Mange unge talenter fra hele landet deltog i Serieskolens talentudviklingsprogram gennem filmværkstederne i København, Odense og Aarhus. Der er stor efterspørgsel på flere talenter i den danske branche, og derfor er vi enormt glade for at fortsætte det gode samarbejde med Netflix om Serieskolen 2022. Sammen med nye fantastiske samarbejdspartnere og en række nye initiativer, der skal styrke projektet yderligere, fortsætter vi arbejdet med at udvikle unge talenter i hele Danmark og bidrage til at sikre dansk tv og films stærke position, slutter hun.

Læs også  702.000 husstande uden almindeligt TV

Er du interesseret kan du ansøge om at komme med på holdet i år.

Det gør du her, der er deadline 21. februar

For en god ordens skyld har vi også netop modtaget en PM fra FilmFyn der også er med inde over, og som glæder sig til at hjælpe med at få gang i talenterne på Fyn.