TV2 går all in på dronning Margrethes 50 år på tronen

Når en god del af befolkningen i morgen fejrer at dronning Margrethe har såkaldt regeringsjubilæum, kan dem der ikke lige har tid, sagtens være med.

TV2 har nemlig store planer på seernes vegne.

Det bliver således muligt allerede i “Go’ morgen Danmark” og i alle TV2’s “Nyhederne” at følge med i hvad det betyder at det i morgen er dronningens regeringsjubilæum.

Begivenheden betyder ydermere at der bliver gennemført et statsråd og en kransenedlæggelse, uanset vejret.

Det er nemlig 50 år siden at kong Frederik 9. døde, hvorefter landet fik en ny regent, dronning Margrethe 2.

Desværre er landet fortsat Corona ramt, hvorfor den mere folkelige del af festen er nedtonet og udskudt til weekenden den 10.-11. september, hvor alle kan være med, endnu engang, til at fejre Hendes Majestæt.

Det bliver dog muligt – i hvert fald på TV – at se den kongelige fejring i Folketinget og i Roskilde, som TV2 har store planer om at dække også.

Selv dagen starter derfor uden den officielle fejring, der jo først starter klokken 13.00.

Det til trods lover TV2 at de allerede klokken 6.35 har “fuld fokus på dronning Margrethes regeringsjubilæum” i “Go’ morgen Danmark”, der bliver fulgt op af en serie “formiddags programmer”, der sendes under fællestitlen “Dronning i 50 år”.

Læs også  TV2 bliver ved med at ramme rigtigt
Her et billede fra serien “Et liv som Dronning” som Martin Sundstrøm står bag

Her er Natasja Crone og Troels Mylenberg værter fra klokken 8.42, blandt andet sammen med et panel i Tivoli, hvor interesserede kan opleve korrespondent Ulla Terkelsen, teateranmelder og kongehusekspert Jakob Steen Olsen, politisk kommentator Hans Engell, journalist og forfatter Thomas Larsen, der netop har udgivet en bog om dronningen, samt TV tilrettelægger Martin Sundstrøm, der står bag serien “Et liv som Dronning”.

Som flere vil have gættet det, er det ikke kun hovedkanalen der dækker dronningens regeringsjubilæum.

Det er også muligt at se med på TV2 Play, hvor det også er muligt at finde serien “Et liv som dronning”.

Det omtalte statsråd på Christiansborg Slot, bliver sendt  klokken 9.30, hvor der både vil være deltagelse af dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Klokken 10.00 er der en reception i Folketinget med deltagelse af den kongelige familie, som TV2 også sender, ganske som statsminister Mette Frederiksens tale til dronning Margrethe også bliver til TV i morgen.

Af royale reportere der, kan nævnes Anne Vig og Ditte Haue.

Når festen er færdig i Folketinget tager dronning Margrethe og hendes familie til Roskilde.

Denne tur klares i tog, ud til Frederik 9.’s grav hvor dronningen og hendes to søstre, Benedikte og Anne-Marie, vil lægge en krans på kongefamiliens gravsted i Roskilde Domkirke. 

Læs også  TV2 sejrede endeligt denne sommer

Her kan seerne glæde sig til at opleve Louise Wolff og Camilla Slyngborg, der – vel sagtens – er gravsten’s-reportere i morgen.