DR rydder fladen den 29

Som altid med traditioner, har DR også et par stykker af slagsen.

Det er med andre ord snart tid til “Danmarks Indsamling”, der er DR1’s og DRTV’s årlige indsamlings show, nu med Tine Gøtzsche og Kristian Ring-Hansen Holt, som et af de mange værtspar, der kommer til at bære de fem timers TV der bliver sendt om et par uger.

Andre der hellere ser komiker Andreas Bo og Lotte Friis, som par, kan også glæde sig.

De er nemlig også et værtspar i “Danmarks Indsamling”.

Planen i år er at indsamle penge til “coronakrisens børn”, ganske som der også blev samlet ind til denne gruppe året før.

Dette er helt nyt, da “Danmarks Indsamling” ellers plejer at have nye temaer hvert år.

Bare ikke i år.

Formanden for “Danmarks Indsamling”, Mulle Juul Korsholm glæder sig og siger:

 -Det er et meget stærkt hold af værter, som igennem showet skal give os et indblik i de udfordringer, som børn verden over oplever på grund af corona. Vi har store forhåbninger til resultatet af indsamlingen, som også bliver skabt på baggrund af de mange aktiviteter, der foregår igennem hele januar måned, når børn gør ’Gode Gerninger’, løbeklubber løber for den gode sag, efterskoler samler ind, kommuner donerer oplevelser til auktion og meget mere, slutter hun.

Læs også  Tuxen og DPA Soundco er nu AV Group Denmark
Der blev indsamlet over 120 millioner kroner til fattige børn sidste år – skal blive spændende at se om det bliver til mere i år

Og noget er der at se frem til.

Seerne gav således flotte 120 millioner kroner til “børn i 12 lande”, sidste år.

Og selv om at det ikke kan undre har pandemien betydet at der er brug for endnu mere hjælp i år, nu hvor “antallet af alvorligt fattige” er steget.

For første gang i 20 år.

2020 og dermed pandemien har som direkte konsekvens skubbet 124 millioner mennesker tilbage i såkaldt “ekstrem fattigdom”, rundt om i verden.

FN der står bag tallene, kan ydermere løfte sløret for at de mange skolelukninger, og dermed den stadig dårlige uddannelse af børn af ekstremt fattige, vil påvirke hele nationer, som konsekvens.

Det er i år 16. gang, dr indsamler på denne på.

Og siden starten i 2007 er der blevet samlet op imod 1,3 milliarder kroner ind til diverse formål.

Så hvis det frister er der 5 timers underholdning i dit TV i form af “Danmarks Indsamling 2022”, FRA Musikhuset Esbjerg hvor det bliver muligt at se med live i fem timer fra klokken 19.00 til midnat, her den 29. januar.