MediaPro på vej med Express

Der sker pænt meget ude i den store verden.

Og nu hvor alverdens streamere er på vej her til landet, er det vel på sin plads at kigge på en af dem der ikke er det.

Starzplay, der er en del af Starz, der igen er en del af  Lionsgate er i stedet totalt fokuseret på alt “Latino”, hvilket inkluderer alle Fransk, Italiensk og Spansk -talende områder.

Og da det jo ikke er her, er det altså kun i Spanien, Italien, Frankrig og Latin Amerika at denne kommende Iván Escobar serie får premiere.

Igen.

Du har gættet det.

Det er Mediapro’s drama afdeling der står bag produktionen. 

Og det er deres første Original.

Og nu hvor det er samme selskab der problemfrit kan levere et par hundrede UHD kameraer til – for eksempel – et par VM og lidt F1 i den samme weekend, har du gættet det.

De tager deres kunder endog meget seriøst, hvorfor show runnerne Antonio Sánchez Olivas og Martín Suárez, mere eller mindre har fået lov til at gøre hvad de ville med “Express”, der – cirka – handler om Barbara (spillet af Maggie Civantos), der er en kriminal psykolog, der netop har overlevet hendes egen kidnapning.

Så simpelt kan det gøres – et par RGBW rør og en god ide – OK og lidt efterarbejde ( se promo )

Hun har i forbindelse med – synes hun – politiet elendige håndtering af sagen, forladt politiet for selv at etablere en slags kidnapnings virksomhed, der – sjovt nok – lynhurtigt får en masse at lave.

Læs også  Viaplay kunder skal til at sige cześć

Et gæt er at rige familiers børn, koner og andet, lynsnart bliver kidnappet i storbyer som Mexico, Rom, Paris og Madrid, eller hvor serien nu ellers bliver sluppet.

Som psykolog er det ikke kun ambitionen at finde dem der er blevet kidnappet, planen er også at finde dem der kidnappede hende, og straffe alle sammen meget hårdt.

Iván Escobar har tidligere stået bag serien “Behind bars”, der Internationalt også er kendt som “Vis a vis”, hvor Alba Flores eller “Nairobi” fra “Casa de papel” har den ledende rolle i 40 episoder.

“Express”, er dog – indtil videre – kun planlagt til 8 x 60 minutter, hvilket omvendt også er pænt lang tid, nu hvor – blandt andet – spanske serier hitter på Netflix, og på Amazon Prime for tiden.

Serien her, “Express”, er interessant i den forbindelse, da Starzplay ikke rigtigt har købt serier i Spanien til international distribution, der – næsten – kan kaldes for global.

Uanset dette er der premiere på “Express” den 16. januar på Starzplay i en god del af de lande vi kunne vælge at kalde for “latinske”.

Maggie Civantos, der har den ledende rolle, havde såmænd også den ledende rolle i “Derrière les bars”, eller “Vis a vis”.

Og nu hvor det var den serie Antena 3, droppede “Casa de papel” for, er det forventeligt at Netflix allerede nu står og venter på at få lov til at købe serien.

Læs også  Beforeigners s2 bekræftet

Igen.

Starzplay kom først, og det er vel sagtens langt fra sikkert at de er parate til at gå af med rettighederne, uanset hvilket marked der tales om.

Amazon Prime Video, Apple TV, Rakuten TV og Orange TV, skulle i den forbindelse være inde over serien på enkelte markeder. ( med lidt held også Norden )

Her er Apple TV, endog særdeles interessante, da stadig mere tyder på at de har planer om at etablere sig som en slags “art streamer”, med “etniske” serier som “Teheran”, denne streamer havde premiere på midt i 2020, og nu “Express”.

“Teheran” der oprindeligt er fra israel, er – helt ærligt – sygt spændende, se promo nederst.

Tilbage til “Express”, er der såmænd også en enkelt skandinavisk stjerne med i denne serie, nemlig Alba Planas (Skam), hun supplerer Goya Kiti Manver (“El Inconveniente”, “Women on the verge of a nervous breakdown”), Vicente Romero (“Malaka”, “Cella 211”) Loreto Mauleón (“Homeland”), Esteban Meloni (“The Internationals”, “Stolen Lives”), samt Ana Marzoa (“Vis a vis” – “Il prezzo del riscatto”, “Lifeline”), Omar Banana (“Poison”, “Gifted love” ), Bernardo Flores (“Women in Charge”) og endelig Carmen Daza og Manuela Rojas, hvilket understreger at der er tale om et ekstremt internationalt skuespiller hold.

Her en promo for den kommende serie, der ser ud til at fungere så godt at du end ikke behøves at kunne forstå hvad de taler om.

Læs også  De danske serier kommer da

Billederne er særdeles effektive.

Vi har også lige fundet en promo for “Vis a vis” og “Teheran”