Netflix fører fortsat

Den eneste – pænt præcise – måde at måle streamernes “succes”, er ved at kigge på den data de flytter.

Og nu hvor denne data består af tal med “adresser” er det faktisk pænt simpelt at komme frem til hvor meget den enkelte tjeneste bliver brugt.

I hvert fald i USA, hvor streaming længe har været ligesom at sige “Netflix”.

Sådan er det stadig, dog med det forbehold at Netflix nu for alvor begynder ligne en størrelse i konkurrence med resten af verdens streamere.

Netflix sidder således nu “kun” på 21 procent af det samlede SVoD data forbrug i USA.

Igen.

Det er voldsomt meget, og det blive sikkert til mere nu hvor der er premiere på sidste sæson af “Ozark” i denne uge.

GlobalData’s tal er naturligvis for 2021, hvorfor de allerede nu vurderer at giganternes største gigant, Netflix, vil få netop så meget konkurrence i år, at det end ikke er sikkert at Netflix er “den største” når året her er omme.

Allerede i 2021 kunne GlobalData konstatere at Netflix’ slutkunders samlede “forbrug” af data, var dalende.

Dette ikke fordi kunderne var ved at droppe Netfli, men mere fordi de nu i stedet brugte deres data aftaler til at kigge med hos andre streamere.

Som det fremgår er Netflix fortsat størst målt på dataforbruget, et gæt er at de bliver overhalet i 2022

Francesca Gregory, Associate Analyst at GlobalData, siger:

Læs også  13 timer til The Mandalorian

 -We have already started to see Netflix branching out to different areas, with the launch of Netflix Games in November 2021 and a co-streaming partnership with Twitch. Reaching different audiences will continue to be a key strategy. I wouldn’t be surprised if the company looked to experiment with more gaming streaming platforms in the future, starter hun og fortsætter.

 -Subscribers can look forward to having a more rounded service and seeing large franchises converted into shows. This may, at the same time, leave subscribers torn between different platforms, slutter hun.

Det eneste hun ikke lige nåede at få med, er at Netflix såmænd også netop har hævet priserne i USA og i Canada.

I det hele taget ser stream markedet ud til at være inde i en “underlig” udvikling.

Hun fortsætter:

 -Netflix experienced a slow start to 2021, following a light slate of content as pandemic production problems came to the fore. Although fresh content in its third quarter boosted subscribers to 214 million, competing platforms are experiencing explosive growth. Disney+ amassed 118 million subscribers by November 2021, just two years after its launch. Bezos also boasted that 175 million Amazon Prime subscribers had streamed content last year. Although subscriber accounting across platforms varies, it is clear that 2022 will be characterized by increased competition, forklarer hun videre.

Læs også  TV kritikernes elsker Ozark og The Crown

 -As the number of streaming platforms increases, and the market approaches peak fragmentation, SVoD platforms will use content portfolios to differentiate themselves. The trend of huge content spending will continue, with franchises that are likely to attract a loyal fanbase standing to benefit in the next year. This trend is already in motion with Amazon committing $1 billion on its Lord of the Rings series before a single episode has hit viewers’ screens. Meanwhile, SVoD services with smaller budgets will target niche audiences. For example, Paramount+ will aim to serve the long-neglected Gen X audience with its content selection. Companies that fail to secure a market niche will have a limited shelf life in the crowded SVoD market, slutter hun.

Dermed er der altså ingen grund til at tro at hverken den globalt ledende streamer, eller konkurrenterne har planer om at stoppe deres udvikling.

Det er dog pænt sikkert at vi kommer til at opleve at streamere, der enten ikke tjener nok på deres “almindelige” indhold, eller som bare gerne vil tjene flere penge, begynder at lede efter nye kunder, hvorfor “video streaming”, “gaming” og for eksempel podcast fusioner sagtens kunne blive en del af forbrugernes hverdag her i 2022.

Netflix Games tilbage i november og deres nye aftaler med Twitch, er et pænt præcist billede af den udvikling.

Læs også  Første internationale efterårs event aflyst