True Crime om Natascha Kampusch på Viaplay

Viaplay, ser ud til at have endog meget store ambitioner.

Så store, at deres historier nu kommer fra hele verden, samtidig med at de er relevante nok til at “hele verden” er interesserede i disse.

Sidste ny på den front, hos denne nu snart globale streamer, er “Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison”, der – som overskriften antyder – handler om Natascha Kampusch og hendes 3096 dage som kidnappet 10 årig, der blev ældre.

Kidnapningen der skete i 1998 og som endte i 2006, efter i en en årrække at have været indespærret og misbrugt, endte – værst af alt – da Kampusch formåede at flygte, med at “ingen troede på hende, og at hun derfor måtte bruge lang tid på at overbevise “hele verden” om hendes uskyld, og tort.

Igen.

Heldigvis har vi Viaplay, der her den 24. februar har global premiere på true crime historien om 2Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison”.

Som vi forstår det, er der tale om en 3 episoders “feature”, hvor Natascha Kampusch, giver en række interviews, og fortæller om hendes 8 år som kidnappet “teen”.

Her et billede fra selve produktionen hvor en meget intens Natascha Kampusch taler om forløbet og tiden efter

Natascha Kampusch siger:

 -I expected understanding, not hatred and rejection. It has been very unpleasant and I can hardly walk down the street without being confronted. Conspiracy theories claiming I was responsible for my own kidnapping have been allowed to flourish, which affects me a great deal. So I’m pleased I can tell my story in this Viaplay documentary and draw attention to “victim blaming”. I hope I can help others who have suffered in a similar way to be treated better by the media and public than I have been, slutter hun.

Læs også  Xee og Blu kigger på kærestesorger

Filippa Wallestam, der er Chief Content Officer, er også glad.

Hun siger:

 -Natascha’s freedom has too often been another form of imprisonment. I am grateful for, and impressed by, her bravery in telling her story, and hope that it raises urgent questions about compassion and truth in our societies today. We continue to invest in Viaplay Original documentaries that are both powerful and timely, slutter hun.

“Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison” er produceret af Heartland TV, med Jonas Ask Hamed, Wenche Hugaas Jensen og Anna Maria Kristensen som EP og SP ( series producers ), mens Trine Kongegaard er EP for Viaplay.

Serien er instrueret af Nicole Nielsen Horanyi.

Nyheden er en af de over “60 Viaplay Originals” der får premiere på tjenesten rundt om i verden i år.