MTG sælger ESL Gaming

eSport er som bekendt pænt populært.

Blandt andet på TV, hvorfor MTG tidligt investerede i netop “gaming platforme”, der hurtigt blev udviklet til TV formater og SVoD og meget mere.

Det hele samlede MTG så ellers i ESL Gaming, der enten er verdens største eller tæt på verdens største eSports virksomhed, der nu bliver solgt til den der må ende med at blive den største, nemlig Savvy Gaming Group.

I bedste stil, har MTG fået solgt “skidtet” til 1.050 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 9.723 milliarder svenske kroner, på det tidspunkt handlen blev indgået.

MTG ejede i den forbindelse konkret 91.46 procent, hvorfor aktionærerne kan glæde sig over en indkomst på 8.890 milliarder svenske kroner, der svarer til 2,5 gange investeringen.

Det har med andre ord været en strålende forrestning af rode med eSport for MTG.

SGG, eller Savvy Gaming Group er samtidigt ude og investere i FACEIT og forventer i den forbindelse at “merge” det hele til ESL FACEIT Group, der – igen – må formodes at være så stor en størrelse, at det kræver en masse “regulatory approvals” i en bunke lande.

MTG har solgt ESL men har ingen planer om at stoppe med at operere i gaming miljøet

MTG er i den forbindelse langt fra “ude af gaming”.

Planerne er nemlig at accelerere deres arbejde og fokus på såkaldt “pure-play” gaming forretningen.

Læs også  Canon Danmark sponserer CPH:Industry Days

Alt sammen noget man må formode at aktionærerne er glade for.

Specielt nu, hvor planen er at give op imod 40 procent af deres indtægt på salget tilbage til investorerne, samtidigt med at der fortsat bliver satset på gaming.

Maria Redin, CEO of MTG, siger:

 -MTG has a long history of identifying successful companies and leveraging talented teams to create shareholder value, including backing them with additional capital. We were in advanced discussions with FACEIT to merge the two businesses and received approaches from parties who shared our vision and who were interested in acquiring or investing in both companies. In response, we embarked on a process to review our options and the transaction announced today is the culmination of that process and represents an exceptional crystallization of value for MTG’s shareholders. The merger with FACEIT will also enable the new company to bring gamers a wide range of new services and products. We are convinced that Savvy is the right owner who will continue to invest in the development of ESL FACEIT Group to nurture and entertain players and fans globally, starter hun og fortsætter.

 -For MTG, the transaction represents an opportunity to crystallize the value created in the esports vertical, share proceeds with shareholders who have supported us on our journey and to emerge perfectly positioned for further growth. Our gaming vertical has already been immensely successful and will now become the core of our business. Our “Swedish family” model attracts gaming entrepreneurs from around the globe, and helps founders share knowledge and learn from each other in MTG’s ecosystem. We will continue to support, nurture and grow our communities and be the best port of call for entrepreneurs who want to accelerate their growth, slutter hun.

Læs også  Aflysningerne er begyndt

MTG købte ESL og DreamHack i 2015, der siden er vokset til at operere i mere end 100 lande, hvor der afholdes alt fra ESL ProTour til Mobile Open samt supporteres en hulens masse andet eSport.