Discovery amok i vinter-OL

Så er der blot ganske få dage til det kommende vinter-OL i Beijing.

Og mens vi her i landet kan glæde os til at opleve komiker Mahamad Habane springe ud som vært sammen med Mette Cornelius, hvor de skal “guide discovery+-seerne gennem 16 intense dage fyldt med det bedste vintersport i verden”, er discovery+ på vej med nye virtuelle studier og noget der kalder for “Cube TV” i andre større TV markeder.

Vi erkender ikke at være klar over om vi også får en smule virtuelt indhold her i landet, når og mens Mahamad Habane og Mette Cornelius guider seerne gennem de mange sportsgrene, hvor fokus – naturligvis – er på danske atleter, der fra den 4. februar og et par uger frem, kæmper om guld i alt fra ishockey, til curling, skiskydning og speedskating.

Og nu hvor valget er faldet på komiker Mahamad Habane og Mette Cornelius, burde det være oplagt at Discovery satser på både at være sjove og tilbyde høj faglighed, til dem der har brug for det.

På den måde er det måske slet ikke urealistisk at der bliver plads til lidt virtuel forklaring på hvordan de der lange skøjter fungerer eller hvodan det ser ud når man prøver på at ramme – noget som helst – mens man står på ski.

Læs også  Så er Adobe MAX i luften

Mahamad Habane siger:

 -Måske er det dumdristigt af mig, men for at være helt ærlig, ved jeg meget lidt om sport og endnu mindre om vinter-OL. Men jeg er et meget nysgerrigt menneske, og derfor glæder jeg mig til at komme i gang og blive klogere på, hvad vinter-OL er for en størrelse. Jeg håber at kunne bidrage til, at seerne får en god oplevelse hjemme i stuerne, hvor der også er plads til et godt grin, slutter han og bliver suppleret af Mette Cornelius.

Som vi forstår det er det planen at sende studiedelen af Vinter-OL (eller dele af studiedelen ) fra nyt virtuelt studie i Berlin

Hun siger:

Jeg blev forelsket i vinter-OL for fire år siden og har derfor glædet mig længe til at dække det, og den glæde er kun vokset i takt med, at det historisk store antal danske atleter har kvalificeret sig. Og med Mahamad ved min side, har jeg allerede erfaret, at der kan ske hvad som helst, så jeg glæder mig til at invitere seerne indenfor – til store følelser, vilde præstationer og helt sikkert også til nogle gode grin, slutter hun.

Det er lidt usikkert, men – som vi forstår det – bliver dele af Discovery’s dækning af vinter-OL varetaget i Berlin, hvor Eurosport eller Discovery har etableret hvad de kalder for et virtuelt studie som de kalder for “The Cube”.

Læs også  Cineo lukker ned for en masse legacy gear

Og – igen lidt usikkert – herfra skulle det være planen at komme med rigtigt mange virtuelle forklaringer på hvad der sker i de enkelte discipliner, suppleret med løbende – grafisk baserede – forklaringer i løbet af de enkelte konkurrencer på hvad der sker og hvordan det sker.

Når vi er lidt usikre, er det fordi Discovere sidste sommer annoncerede denne Cube, uden at nævne at den skulle etableres i Berlin.

Men/og at det nu endte med at den blev etableret der.

Uanset dette, er det planen at dække alle 109 events, og – fra Berlin streame til op imod 50 lande og markeder via discovery+, Eurosport 1 & 2 suppleret med hele 3 såkaldte pop-up kanaler og Eurosport app.

Eurosport skulle efter sigende tilbyde både studiedelen og hele vinter OL i op til 4K.

James Gibbons, EVP, GM UK and Nordics, Discovery Inc, siger:

 -Discovery’s multi-platform distribution and partnership model provides us with a unique ability to maximise audiences and reach and serve viewers wherever they are in the UK ( og i resten af verden ). Through pay-TV, free-to-air, streaming, online and our owned and partner channels and platforms, which in the UK includes BBC, Sky, Amazon and BT to name but a few, we are able to bring the Games, and much more, to broad audiences as the Home of the Olympics in Europe, slutter han.

Læs også  Kvinderne hjuler også derudad

Det er så igen lidt usikkert, men discovery+ distribuerer det samme indhold ( og det der er usikkert er om det er i 4K eller ej ) i Denmark, Finland, Italien, Nederland, Norge, Sverige og som pointeret i England.

Alle andre steder er vinter-OL kun tilstede på Eurosport’s digitale tjenster.

Vi har fundet et klip fra sidste sommer, hvor det bliver forklaret hvad “The Cube” er for en størrelse.

Som vi forstår det, er konceptet blevet udviklet en del siden.