TV2 streamingen er vokset med 30 procent

Nu hvor det er muligt at følge med i udviklingen på stream forbruget her i landet, er det – pænt interessant – at streamingen allerede er vokset næsten 10 procent.

Dette på trods af at der ellers har været kø foran TV apparaterne, hvor der – i den grad – blev set og spillet håndbold.

De 9 mest sete formater og programmer i sidste uge handlede således om den lille runde, og nationens præstationer i den forbindelse.

Bevares det var også spændende.

Bare ikke nok til at dæmme of for en – pænt heftig – stigning i stream forbruget.

Kigges der lidt mere konkret streamforbruget, er der faktisk en “vinder”.

TV2 gik nemlig frem fra et dagligt forbrug – målt på alle – på 9 minutter til 12 minutter dagligt. ( forrige og sidste uge )

Dermed gik TV2 Play frem fra 64 til 83 minutter, eller næsten 30 procent, hvilket ser ud til at være en udvikling vi skal til at vænne os til.

Det er naturligvis ikke kun håndbold der trækker streamerne til TV2 Play

DRTV burde dermed været “gået tilbage”, nu hvor alle ser ud til at have valgt at streame TV2 Play.

Det er dog ikke tilfældet.

DRTV blev således blot brugt et minut mindre i sidste uge, i forhold til ugen før.

Igen.

De mange timers sport på TV2s hovedkanal, suppleret med muligheden for at se med på TV2 Play, betød dog at TV2 løb “totalt” fra DR i sidste uge.

Læs også  BARB begynder at måle streaming

Eneste streamtjeneste der var mere brugt, er Netflix, der dog fik kamp til stregen af TV2.

Hele befolkningen brugte således 90 minutter i sidste uge på Netflix, mens de brugte 83 minutter på TV2 Play.

Udviklingen, der må formodes at være et “peak”, nu hvor håndbold er spillet færdigt, understreger dog en central detalje.

Nemlig at hele DR nu er så presset af – specielt – TV2, men også af andre spillere, at sidste uges “taber” i den grad var DR.

Det samlede TV og stream forbrug af DR i sidste uge, var således nede på 48 daglige minutter, eller 338 minutter fordelt på en hele uge.

Til sammenligning havde TV2 og TV2 Play et dagligt forbrug på flotte 98 minutter, eller mere end dobbelt så meget som hele DR.

Ugeforbruget af hele TV2 endte på 686 minutter, eller i omegnen af 11,5 timer,. hvilket må siges at være rigtigt flot.

Den eneste ikke PBS broadcaster, der ser ud til at kunne klare sig i konkurrencen er i den forbindelse alt Nent, der i sidste uge blev set på i 17 minutter dagligt, eller i 118 minutter på en uge.

Stadig ikke helt så meget som DR.

Omvendt.

Kigges der alene på streaming, bliver er brugt 46 minutter om dagen på Viaplay, og 69 minutter på DR TV.

Læs også  DRTV nu i 1080P

Her er det dog på sin plads at tage hensyn til at Viaplay er vokset lidt fra uge 3 til uge 4.

Ganske morsomt blev der brugt 83 minutter på TV2 Play i uge 4 mens Netflix “kun” blev brugt 3 minutter mere ( 86 minutter ) i uge 3.

Et gæt er dermed at TV2 Play – snart – kunne tænkes at være blevet så populær at tjenesten ( ind imellem/tit/altid ) bliver brugt mere end selveste Netflix, her i landet.