Tid til Borgen

Uanfægtet at det er en række år siden “Borgen” sidst var populær her i landet, kaster DR og Netflix sig nu ud i en ny sæson.

Denne gang med en god omgang af de samme skuespillere, der – åbenbart – stadig er succesrige politikere her små ti år senere.

Så dem der var vilde med “statsminister Signe Kragh og udenrigsminister Birgitte Nyborg”, kan nu se frem til mere af det samme, her fra næste weekend, hvor der er premiere på “Borgen” nu med den dramatiske undertitel, “Riget, Magten og Æren”.

Heldigvis er der sket en del på de snart 10 år siden vi sidst kunne hygge med “Borgen”.

Birgitte Nyborg er nu nyudnævnt udenrigsminister, der “finder olie i Grønland”.

Desværre er hun og hendes parti blevet valgt på “en grøn dagsorden”, så det er jo noget værre noget at der nu kan tjenes milliarder på de lokale oppe nord på.

Derfor skal “olieprojektet lukkes ned så hurtigt som muligt”.

Sjovt nok ikke noget de overhovedet er enige i i Grønland.

Der bliver både læst meget vigtige papirer talt i telefoner og kørt rigtigt meget i ministerbil i den kommende sæson af Borgen

Og nu hvor statsminister Signe Kragh, ser ud til at være enig med Grønland, og dermed uenig med hendes minister, kunne man fristes til at tro at denne bliver gået allerede i starten af den kommende sæson.

Læs også  Efterår betyder temauger

Igen.

politik er jo meget spændende. Blandt andet fordi politikere kan skifte mening, eller rette ind, hvilket dem der kigger med, garanteret kommer til at opleve at Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Mikkelsen, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og andre gør mange gange i den kommende sæson.

Det er fortsat Adam Price, der både står for dé og manuskript.

Der var i den forbindelse pressemøde i sidste uge, hvor flere medier, blev lettere forurettede over at DR ikke ønskede at pressen talte med de medvirkende om andet end netop den kommende sæson af Borgen.

Der var således mindst et medie, der – overhovedet – ikke omtalte hverken Borgen, eller hvad der kommer til at ske i den ellers garanterede dramatiske sæson, men som i stedet skældte ud over pressehåndteringen.

Konceptuerende instruktør på den kommende sæson af “Borgen – Riget, Magten og Æren” er Per Fly.

Fiktionschef Henriette Marienlund glæder sig til premieren og sagde blandt andet følgeden ved pressemødet:

 -Borgen er en særlig stor perle i kæderækken, da den på fineste vis repræsenterer det, som DR vil med sin fiktion. Den spejler og engagerer os i det samfund, vi lever i og fortæller den helt store historie om det danske fællesskab, samtidig med at det er underholdende og medrivende fiktion. Hun sluttede af med at påpege at fakta kan meget i forhold til at få os til at forstå vores samfund, men at fiktion kan give os en anden form for indsigt, fordi vi engageres følelsesmæssigt i de store problemstillinger og dilemmaer, hvilket giver en anden form for oplevelse og forståelse, sluttede hun.

Læs også  DR kaster sig over kulturen

Borgen serien er i dag solgt til over 190 lande.

Vi har fundet en promo for den kommende sæson