TV2 øger afstanden ned til DR

I sidste uge brugte alle over 3 år 81 minutter om dagen på TV2s platforme.

Heraf var de 11 minutter på stream og 70 minutter på de lineære platforme.

I begge tilfælde rigtigt flot, nu hvor Netflix kun lige nåede op på 15 minutter om dagen, mod TV2s 11 minutter.

Desværre ser det ud til at DR bliver ved med at tabe seere og opmærksomhed.

I sidste uge blev der således kun brugt 50 minutter dagligt kiggeri på alt DR.

Dermed bliver TV2 altså nu brugt mere end en halv time mere af alle, når både stream og lineært indhold medregnes.

Kigges der alene på lineært TV, er DR nu nede på 40 minutter dagligt, hvilket – bevares – stadig er 3 gange så meget som hele Nent.

Omvendt pænt tæt på halvdelen af hvad befolkningen bruger af tid på TV2.

Kigges der isoleret på lineært TV, var det de samme formater der hentede befolkningen hen til skærmen.

TV2 havde flest seere til deres “Mary 50 år – Vi fejrer Danmarks kronprinsesse”, som 844.000 seere valgte at se på en søndag.

DR klarede sig næsten lige så godt som TV2s “Mary 50 år – Vi fejrer Danmarks kronprinsesse” med deres “Mary 50 år – Man kan kun være sig selv”

DR1, der gik i luften med et lignende koncept dagen før, fik omvendt fat i 716.000 med “Mary 50 år – Man kan kun være sig selv”, dermed skulle man tro at der “kun” små 1,6 millioner seere til royalt TV i sidste uge.

Læs også  DRTV er nu bare tidsforskudt TV

Det er dog langt fra tilfældet.

TV2 fejrede nemlig begivenheden med “Optakt: Mary 50 år – Vi fejrer Danmarks kronprinsesse”, som 658.000 seere valgte at se, mens andre 648.000 valgte at se “Mary – Kronprinsesse med hjertet”.

Både DR1 og TV2 supplerede med udsendelser om den nære – royale – familie.

DR1 sendte således “Frederik IX V Skæbnen forpligter” der fik 344.000 seere til at se med, mens TV2 kiggede på “Margrete den Første”, der fik 371.000 seere til at vælge at se med.

Dermed var der altså 3.581.000 seere til royalt TV, der endte med at blive 6 ud af de 20 mest sete formater, i den forgangne uge.

I den kamp om seernes gunst havde selv “X Factor” ikke mange chancer.

Omvendt løb formatet med seerne fredag, med 701.000 seere, da “Frederik IX V Skæbnen forpligter” ikke kunne trække mere end de tidligere omtalte 344.000 seere.


Indholdsdirektør, Lotte Lindegaard fra TV2 har tidligere kommenteret på streamtallene ( før TV2 totalt løb fra DRTV i alle Nielsen målinger ).

Hun siger:

 -Vi har været spændte på den nye måling af streaming forbruget, og vi er meget tilfredse med, at TV2 Play, som er en betalingstjeneste, er næsten lige så set som DRTV, der er tilgængelig for alle. Samtidig har TV2 Play 50 procent mere sening end de kommercielle konkurrenter Viaplay og Discovery+ tilsammen, starter hun og fortsætter.

Læs også  Mere hospital på TV2

 -Målingen viser, at public service-indhold fra DR og TV2 står stærkt på streaming. Det hører med i billedet, at også en del af streaming seningen hos tv-distributørernes tjenester som YouSee TV & Film og Stofa WebTV er public service-indhold fra DR’s og TV2s kanaler, slutter hun.