Godt nyt fra Ikegami

Ikegami der fyldte 75 år i 2021 er stadig glade og fortsætter med at producere hvad de selv kalder for rigtigt fint udstyr, der – som du måske ved -såmænd passer ret godt i forhold til gear fra denne producent.

De udviklede deres første TV kamera i 1960, der hed TGK-6TC.

I 1972 kom deres første ENG skulderkamera, HL-33.

Siden kom deres HL-55, i 1988, der mere eller mindre var det sejeste kamera du kunne putte på skulderen dengang, når du kiggede forbi TV2 eller DR med et af slagsen i bilen.

Deres første 8K kamera – SHK-810 – kom i 2015, og var udviklet sammen med NHK.

Ikegami laver stadig grading monitorer der er mindst lige så gode – og dyre – som du regner med

Springer vi frem til idag, er Ikegami stadig at finde på den absolutte forkant, hvorfor denne producent mere taler om overgangen fra SDR til HLG og HDR, end om en fremtid i 1080P.

Michael Lätzsch, manager of the Broadcast & Professional Video Division at Ikegami Electronics Europe, siger:

 -The transition from HD-SDR to UHD-HDR is now gathering momentum across the EAME markets and globally, starter han og fortsætter.

 -Demand for high quality coverage of sport proved a key driver, particularly during the Covid-19 lockdown. The main push into UHD-HDR is coming from the pay-TV sector which in turn is encouraging established broadcasters to take a serious interest. After an initial flirtation with HD-HDR, production companies around the world are increasingly adopting UHD-HDR to maximise the commercial lifetime of their content. We responded in 2021 by introducing the UHK-X700 4K UHD camera which looks set to become the flagship of our UNICAM series. Designed for broadcast-quality video production and online streaming applications, the UHK-X700 provides the high signal quality, versatile connectivity and robust build that are essential in today’s multi-resolution world, slutter han.

Læs også  Så kommer det nye Arri

Og netop deres UHK-X700, der ikke længere “bare” er et HDR kamera, men et “hybrid log-gamma HDR” kamera, der problemfrit kan bruges i BT.2020 eller BT.709 produktioner ( HDR eller SDR ) .

Og nu hvor dette kamera også er et global shutter kamera, ser det ud til at alle de store producenter af high end broadcast udstyr har udviklet topmodeler, der både er 4K, 3x 2/3-tomme CMOS kameraer og som altså også har den – længe ventede – globale lukker, der endelig lukker (?) for den interlacede fortid.

Nyheden UHK-X700, kan – naturligvis – også bruges som et SLoMo kamera, i 2x UHD eller 8x i HD, forudsat at der er blevet investeret i den rigtige “CCU”, der nu er en ” base station”, mere end en CCU. ( BSX-100 ) 

De små robot kameraer er pænt heldige på et steadicam også – huset her vejer næsten 3 kilo på trods af den lille størrelse

Vil du kunne styre den, hedder håndtaget The OCP-300 control panel og det kan være at der også skal investeret i en SE-U430 system expander, før det hele spiller.

I bedste stil er både UHK-X700 og BSX-100 født som 12G/3G fibre base station, der kan opgraderes til IP, ganske som der er optioner fra SDR til HDR og fra HD til HD/4K.

Altså den samme udvikling som vi har set hos andre producenter, hvor det er blevet muligt for broadcastere at investere “nu” og først opgradere senere.

Læs også  NAB nyt fra Ready Rig

IP mæssigt snakker Ikegami nu både 10 GbE eller 25 GbE, hvilket igen er en slags “option”, da det jo ikke er alle der “starter med” et 25 GbE netværk.

Ikegami glæder sig i den forbindelse også over deres HDK-73 3-CMOS HDR kamera og deres Hi-Motion II slow-motion camera, der i begge tilfælde blev solgt til en række broadcastere.

På samme måde endte UHL-43 compact modellen også med at hitte lidt i 2021, da en af de store i Europa valgte at bruge dette kamera til en række robot studier. ( hvor man så kan låne et og putte det på et steadicam i weekenden )

UHL-43 er på trods af en vægt på bare 2,6 kilo i princippet det samme som et UHK-430 eller et UHK-435, der er født med 3x CMOS i stedet for ( som det jo er blevet populært ) med en enkelt CMOS.

Vi får nyhederne om Ikegami fra Tyskland.

Læs videre der, eller tjek deres Insta her.