NAB2022 løfter sløret for årets tema

Selv om at det ikke kan overraske bliver NAB2022 lidt af en fest.

Det er nu flere år siden der sidsta var NAB, og de par gange det blev forsøgt gennemført under pandemien, faldt det hele til jorden, igen og igen.

Ikke i år.

Nu skulle den være god nok.

Så hvis du er på vej på NAB2022 kan du glæde dig til at årets “tema” er “Next Gen TV”, i form af alt fra hardware, til de mere kringlede samtaler/diskussioner af hvordan pokker man får de mange millioner TV seere tilbage til skærmen.

Som NABShow selv skriver det, er det planerne at vise “Cutting-Edge Developments” i forhold til Next Gen TV i form af alt fra broadcast og til nærmest banale “features” der kan få seerne tilbage.

Bevares.

Et af temaerne på dette års NAB er Next Gen TV, altså fremtidens måde at skabe TV på

NAB skriver fortsat at det handler om at “capitalize” nyt content og “unlock’e” nye “revenue streams”.

Du ved.

Lidt som de har skrevet det i mange år tidligere.

Denne gang skulle den dog være god nok.

Hele NAB2022 bliver nemlig til en “Next Gen TV udstilling”, hvor alt fra sessions til demo’er og meget andet, har direkte fokus på fremtiden og hvordan broadcasterne – for eksempel – kunne få seerne tilbage.

Next Gen TV, er i den forbindelse også en faktisk størrelse, der også er kendt som ATSC 3.0, der såmænd er en ny “broadcast transmissions standard”, der giver mindre broadcastere en række fordele, herunder muligheden for at sende i op til 4K, uden at skulle ud og investere i et nyt sendenet.

Læs også  Canon slukker for EF mountet

Og selv om at det nu er mere end 45 procent af de amerikanske husholdninger der har adgang til ATSC 3.0, vurderer både broadcastere og NAB at der er plads til flere.

Derfor kan NAB2022 allerede nu løfte sløret for at blandt andet Heartland Video Systems, Inc, kigger forbi for at tale om “NextGen Now”.

Både i form af “Next Gen TV workflows” og potentialet i at udvikle simple broadcast systemer, der – for eksempel – kan bruges på nye og innovative måder, så seerne kigger forbi igen.

Dennis Klas, president of Heartland Video Systems glæder sig til at tale om fremtiden på NAB2022.

Han siger:

 -We are thankful to both our customers and vendors who enable us to be a part of ATSC 3.0 implementations, starter han og fortsætter.

 -This is an exciting time and we look forward to providing this NAB Show experience, slutter han.

ATSC, der er kort for The Advanced Television Systems Committee, kommer i den forbindelse til at holde til the West Hall, hvor de er parate til at tale med alle om en fremtid med stadig klogere broadcast, der såmænd også kunne være relevant uden for USA, nu hvor tankerne bag konceptet jo også handler om at “opdatere” TV oplevelsen og dermed – potentielt – få fat i nye seere, der – for eksempel – ikke længere ser lineært TV, men som måske kan overbevises om at begynde på det, hvis tilgangen bliver lettere og mere “relevant”.

Læs også  Viaplay går lidt mere VICE

Blandt de mere konkrete tiltag i ATSC v3.0 er “scalable video coding”, der sørger for at der kan spares på båndbredden – næsten – uden at seerne kan se forskel.

Som en del af oplevelsen på NAB2022 bliver det muligt at opleve BEIT eller Broadcast Engineering & Information Technology konferencen, der præsenterer en række nye tekniske papirer i forhold til NEXTGEN TV.

NAB2022 afholdes – som altid – i Las Vegas, Nevada den 23. – 27. april.

Læs videre her.