IP igen på programmet

Nu hvor alle ser ud til at mene at NAB2022 ikke blot – helt sikkert – bliver gennemført, men også et rigtigt spændende arrangement, begynder der at komme flere håbe fulde nyheder fra folkene bag NAB.

Og selv om at det ikke kan  overraske er AIMS, eller The Alliance for IP Media Solutions tilbage på  NAB.

Som tidligere er planen at forklare alle der er parate til at acceptere fremtiden, at fremtiden ikke længere er SDI andet proprietært gear.

Det er derimod hyldevarer, der kan hakke data i stykker og flytte det som IP.

Modsat tidligere hvor AIMS – i princippet – har været alene om at tale om en fremtid, der både inkluderer Remote Produktion og en stadig mere “computer baseret” produktion, er de i kke alene i år.

Størrelser som AMWA, AES, EBU, SMPTE, og VSF, er nu også en del af fremtiden, og IP.

Som det kan ses her, er AIMS såmænd allerede godt igang selv om at man kunne mene at der mindst mangler en stor hardware producent

Og selv om at det siger sig selv, er der flere og flere producenter af kompleks og avanceret hard og soft -ware, der melder sig ind under fanerne, for som AIMS at tale om de mange fordele ved at producere over IP, i stedet for – som idag – med hjælp fra store og stadig dyrere SDI routere og en masse andet gear, der – mere eller mindre – kan “afvikles” i software.

Læs også  Kun almindelige Coronas på NAB2020

Skulle du være på vej på NAB2022, må du derfor tjekke Booth W3925 i den nye West Hall ud, når du er ankommet.

Det er i hvert fald der AIMS prøver at fortælle at fremtiden i den grad er IP baseret.

Desværre er der stadig mange der ikke har taget skridtet, endnu.

AIMS skriver i forbindelse med deres kommende fremstød for IP: 

 -In its return to an in-person format, the extremely popular event will offer a wealth of information and insights from the people and organizations developing and adapting standards-based technologies, starter de og fortsætter.

 -IP Showcase will feature collaboration between AIMS and technical partners AMWA, AES, EBU, SMPTE, and VSF, products from the industry’s leading vendors; and updates on the adoption of IP. NAB Show attendees who visit IP Showcase will also have an opportunity to network with industry experts, slutter de.

Som vi husker det har AIMS forsøgt at overbevise alle på både NAB og IBC om at IP da bestemt er vejen frem, siden NAB2017, hvor der før første gange var et IP Showcase fremstød.

Du kan læse mere om AIMS her.