SmallRig 120 serien koster nærmest intet

Hvis du har sovet under pandemien, og et par år før denne, har du sikkert ikke bemærket den nu nærmest overvældende mængde lamper fra Kina, der – viser det sig nu – alle kan “købes som koncept”, og så ellers brandes til de kundegrupper der tror at de køber noget andet.

Sådan ser det i hvert tilfælde ud med den nye – stadig kommende – SmallRig 120 serie af lamper, der – med stor tydelighed – er “den samme lampe som en masse andre, bare med et nyt klistermærke”.

Igen.

Det kan være at dem der overvejer en af de her “120D/B lamper”, der ( med en masse god vilje ) svarer til 1200 Watt tungsten, nu bare i “D” der er kort for daylight, der sikkert taber lidt “power” når den bliver filtreret til indendørslys. ( eller i B versionen hvor den udfordring klares med en app )

Igen.

Som det fremgår her er der tale om en lampe hvor fokus alene må være prisen

Producenten ( i dette tilfælde SmallRig ) har allerede besluttet sig for at du – alligevel – ikke kan se forskel på denne, eller dem, fra Amaran, Aputure, Golden Eagle, Nanlite Forza, Fillex og Godox eller NanLux, der – som dem der kigger efter kan se – er den samme lampe, nu bare med andre klistermærker på.

Når det så er på plads, er det så relevant at SmallRig er på vej med en 120D/120B lampe, der kan det samme som alle de andre brands.

Læs også  Avid Pro Tools er tilbage

Både og.

Det kan jo være at der kommer lidt kampagne tilbud på denne 120D lampe, der – for en kort periode – betyder at du kan købe et par stykker til en rigtig god pris.

Og så er der jo hele detaljen med reservedele.

Et gæt er at det bliver pænt let at udskifte dele der er brækket eller på andre måder er blevet smadret, mens de var pakket ind i en flightcase ud med dele fra andre smadrede lamper, der heller ikke kostede noget særligt da du investerede i et par LED lamper.

Sikkert er det nemlig at det enten er umuligt at købe reservedele eller bare så tidskrævende da det hele jo først lige skal med container forbi USA og resten af verden, før din dims bliver kørt op igennem hele Europa med en stor lastbil.

Selve lampen, der som pointeret kommer i en Daylight og i en Bi-color version, kan så ellers netop det rigtigt mange  efterspørger.

Der er en hulens masse lys i dem, de kan ( begge ) udstyres med en stor og dyrt udseende softbox og så er der en knap hvor du kan dreje på farve temperatur, på den ene af lamperne.

I begge tilfælde kan de begge ydermere leve af strøm fra et par batterier, hvilket er smart, da de jo ellers skulle have strøm fra væggen.

Læs også  Nye SteadyGums i år
Ganske som 120D og 120B eksisterer softboksene og lanterne heller ikke – lamperne kan bestilles – det er muligt endnu med Softboksene

Blandt de anmeldelser vi har set, bliver SmallRig 120D sammenlignet direkte med en Amaran 100D, der for dem der – ikke – har investeret, også er en lampe der hedder Aputure 100D. (version 2 hedder Aputure 120D )

Det skulle dog bare ikke være tilfældet.

Der er nemlig en 120 watt chip i SmallRig 120D, hvilket der – åbenbart ikke – er i en Amaran 100D ( et gæt kunne være at det er den forrige generation der netop var en 100watt chip ).

Lys output fra 120D og 120B er i den forbindelse ikke helt identisk.

120D outputter således 5370 lux på en meters afstand, mens 120D har et output på 4450 lux. ( de oplyser ikke output på 3 meters afstand, eller 5 meter )

Smider du en af de fokuserede reflektorer på lamperne, kravler deres output op på 62.600 lux eller 52.800 lux på samme afstand. ( de oplyser ikke spredning af det fokuserede lys ) 

Begge lamper kan leve af 12-30 volt, hvilket kan omskrives til strøm fra væggen eller 1-2 batterier.

Super overraskende er mount til parabol og softbokse stadig ( også ) et Bowens mount.

Og så er der en app, som vi gætter kan styre farver op Bi-Color modellen, lysstyrke og måske endda tænde og slukke for dyret.

Læs også  Telestream går efter skyen

Og så er der lige det der med prisen.

Vi har set dem til ( du sidder ned ) 219 dollar for dagslys modellen og 259 dollard for Bi-color versionen.

Du kan indtil videre læse mere om lampen her hvor den stadig er til pre-order

Her videoen fra lanceringen