Viaplay tordner ind i Nederland

Det er som bekendt i disse dage at Viaplay bliver endnu en streamtjeneste i Nederland.

Konkret, bliver dørene åbnet op den 1. marts, hvilket – cirka – er i morgen, hvor de kære hollændere ( nederlændere ?) kan se frem til alt det som lokale Viaplay kunder også kan opleve.

Altså en herlig blanding af film, serier, sport og reality.

I den forbindelse kan det derfor ikke undre at Viaplay allerede er på vej med deres første Original til dette marked.

Som vi forstår det er der rent faktisk tale om hele to serier, hvor Viaplay håber på at kunne kombinere Hollandsk TV og film ekspertise med “Nordic and international storytelling”, så vi andre – formodentligt – også får muligheden for at se noget så eksotisk som en Nederlandsk TV serie ( eller 2 ) i en nær fremtid.

Som vi forstår det er det nemlig to serier der er startet op, “Something Stupid” og “The Guilty”, der indtil videre blot beskrives som “the first scripted Viaplay Originals in the Netherlands”, hvilket både kan være et par film eller et par serier.

Uanset hvad titlerne ender med at blive, er der tale om et “crime drama” og en “dark comedy”, der har hyret nogle af de mest kreative i landet, til at få realiseret ambitionerne.

Læs også  Viaplay på vej med ny Verstappen dokumentar serie
Viaplay er på vej med mindst to Originals fra Nederland – bag dem står et par af de helt store crime/passion/romance forfattere Liesbeth Strik og Saskia Noort

På forsiden af kameraerne kan folk der er specielt bevandret i Hollandske skuespillere se frem til Saskia Noort og Liesbeth Strik, som vi erkender ikke at kende.

Det er oplagt nok, ikke nok til at hollænderne ( nederlænderne ?) kollektivt kaster sig over Viaplay og betaler de 99 Euro tjenesten koster om året i opstarten.

Der skal mere til.

Og det er så eller her at man kunne mene at Viaplay har sat pænt meget turbo på deres launch i Nederland.

Ganske som herhjemme bliver Starzplay nemlig en integreret del af Viaplay allerede fra 1.  marts.

Herhjemme var der ellers lidt forvirring omkring Starzplay, der “lige pludseligt” kunne fortælle at de lancerede deres tjeneste som stand alone app, og på en række internationale platforme som Apple TV.

Det meste af Starzplay’s blev indtil da, streamet og sendt på Viaplay og Nent Group’s FTA TV kanaler, hvorfor det – i første omgang – var usikkert om dette indhold ville blive væk.

Nu viser det sig så at Starzplay blev en del af Viaplay både her i landet, og i Nederland.

Festen stopper dog ikke der.

Størrelsen hayu, der er kendt for at sende/streame reality shows og andet unscripted indhold i form af celebrity, lifestyle, home and design, dating, cooking, fashion and true crime TV, bliver også en del af Viaplay launch i Nederland i morgen.

Læs også  Dato på Disney Plus i Danmark

“Something Stupid” er forresten skrevet af Saskia Noort, der lokalt er kendt som “The Dutch Queen of Suspense”, hvilket er blevet understreget af at hun allerede har solgt mere end 3 millioner bøger.

Filmen eller serien, bliver så ellers produceret af Levitate Film.

Handlingen er ( cirka ) at 3 kvinder søger hævn over ( den samme ) mand, der har “snydt” dem.

Historien er i bedste stil henlagt til film og TV industrien hvor glamour og glimmer som bekendt er både garanteret og nødvendig.

Saskia Noort siger:

 -I’m superexcited to write my first original series for Viaplay. And it’s my first dark comedy as well – what an honour to get this chance. I won’t disappoint you!, slutter hun og bekræfter dermed at der altså bliver tale om en serie.

Den anden produktion, som vi heller ike ved om er en serie eller en film, er “The Guilty” eller “De Schuldige”, der er et “crime drama”.

Her opdager en mor at hendes søn har begået et mord, hvorefter hun begynder at gøre noget ved sagen.

Måske endda lige så meget som Bryan Cranston i “Your Honor”.

Denne serie (?) ( “De Schuldige” ) er skrevet af Liesbeth Strik der produceres af Ginger Fiction, der er et nyt “scripted label” under Vincent TV Producties.

Læs også  Så streamer dit Z90 og NX80

Liesbeth Strik glæder sig og siger:

 -I’m very excited to make “The Guilty” for Viaplay. It will be a psychological thriller about parenting – a personal story about a mother’s struggle that I’m convinced will appeal to a broad audience, slutter hun.

Group Chief Content Officer Filippa Wallestam fra Nent Group er spændt på hvad der kommer til at ske i Nederland og siger:

 -Viaplay has rapidly become a major player in international drama and we have high ambitions for the Netherlands. As in our Nordic markets, we will invest in the local creative industry and partner with the hottest talents while helping to develop new voices. And as our first two Dutch Viaplay Originals show, we will tell stories that are compelling, thought-provoking and above all unique, slutter hun.