PT-RQ25K vejer kun 35 kilo

Alle os der har slæbt rundt på de store 4K projektorer, ved at de er tunge, og at det går helt amok, når de bliver pakket ind i deres bur.

Et bur alle projektorer – typisk – er udstyret med, da det ellers ikke er muligt at hænge den op i noget som helst, eller stille den på usikre stilladser, og alle de andre steder disse lys monstre bliver placeret igen og igen.

Heldigvis har Panasonic.

Og nu hvor de hele tiden arbejder med at få vægten ned, er deres nyeste “store, men ikke så store” 20.000 lumen 4K 3-chip DLP-projektor nu helt nede på at veje – nærmest banale – 35 kilo.

Igen, det er stadig pænt tungt at tage sådan en på rygge og kravle op i toppen af FOH, så måske i stadig er nødt til at være mindst to til at slæbe den op.

Omvendt er der da også “kun” tale om en 20.000 lumen 4K 3-chip DLP-projektor, hvilket – omvendt – bare plejer at betyde at der skal bruges flere, i takt med at lærredet vokser.

Nyheden PT-RQ25K, er i realiteten fire modeller, hvor PT-RQ25K ( 20K lumen versionen ) er den mindste.

I konkrete tal er der omvendt tale om lidt af en præsentation.

Læs også  Fujinon viser lækkerierne frem
Den her kæmpestore DLP projektor fra Panasonic vejer kun 35 kilo og det er altså så meget som før – til gengæld kommer den først til september 2022

PT-RQ25K serien fylder nu 40 procent mindre og vejer 35 procent lettere end sine forgængere.

Igen.

Smart til faste installationer og mindre relevant til “bur jobs”.

Blandt de nye features er et Intel Smart Display Module (Intel SDM), der giver brugere muligheden for at montere “terminalkort” som 12G-SDI og andet.

Det er dermed ( i princippet ) muligt at bruge disse nye projektorer som 12-16bit projektorer, kun begrænset af hvad der kan komme igennem seriens 12G-SDI kort.

Og så er det nu muligt at installere en PT-RQ25K uden at den er tændt.

Nyheden er nemlig udstyret med såkaldte NFC-aktiverende IP features der reelt betyder at det er muligt at finde den enkelte models IP nummer på netværket selv om at den ikke er tændt.

Af andre features kan nævnes Remote Preview Lite, samt præaktiverede opgraderingssæt med Geometry Manager Pro, til alt fra mapping til “cuts” af billed kanter og andet.

Der er fortsat Quad Pixel Drive, der kan suppleres med “Additional Dynamic Contrast”, der ikke længere ( måske ) behøves at blive slukket som en fast del af rutinen.

PT-RQ25 serien er født til at kunne leve i 20.000 timer uden vedligeholdelse, og har desuden indbygget “Failover Circuitry” der kompenserer for diodefejl.

Endelig er der et “Backup Input”, der sørger for at der stadig er billeder, hvis der altså er trukket et ekstra kabel og forbundet et ekstra output til dette.

Læs også  Rolex Paris Masters via skyen

Læs mere om PT-RQ25K-serien her.

Eneste problem.

Den kommer først til september.

Leder du efter en mindre og mere “henne på skolen” agtig 20K lumen LCD projektor, er Panasonic ude med nyheden om PT-MZ20K, der nu også er mindre og lettere end tidligere.

Til gengæld kan du først få fingre i denne til december i 2022.

Læs mere om denne nyhed her https://business.panasonic.co.uk/visual-system/pt-mz20kl-lcd-laser-projector