NAB nyt – braodcast

Det er selvfølgelig optimisk at håbe på at kunne “gætte” hvad NAB2022 kommer til at handle om.

Flere medier har dog prøvet, hvorfor vi har plukket lidt fra deres “gæt”.

Og en ting der ser ud til at være sikkert er at NAB2022 – på “TV nyheds fronten” – kommer til at handle om evnen til at kunne sende live fra alle locations, nærmest lige meget hvad.

Og det – naturligvis – via 5G.

Der er således sikker nyt fra Aviwest, der skulle være på vej med PRO460 4K UHD 5G/4G, der er en sender, der kan alt det broadcasterne har brug for.

Er den enkelte broadcaster mere budget orienteret, er der omvendt Dejero EnGo 265, der – efter sigende – skulle være en mere budget venlig H265 5G sender, der kan det samme som sidste nyt fra Aviwest, bare til en anden pris.

Er du mere til LiveU, skulle deres planer være at vise deres LU800 5G sender frem.

LiveU skulle være på vej med en række nyheder der først bliver kendte på NAB2022

Den kan – som vi husker det – håndtere op til 4 kameraer, og nærmest erstatte en masse små OB vogne.

Vi har fået under neglene at LiveU, er på vej med flere andre helt nye produkter, der får premiere på NAB2022.

Læs også  Panasonic har nu solgt 200K PTZ kameraer

Desværre vil de ikke fortælle hvad det er for nogle nyheder.

Omvendt finder vi alle ud af det, lige om snart.

Det kunne tænkes at hænge sammen med at LiveU – måske – er på vej ind i et udvidet samarbejde med størrelser som Blackbird, Grass Valley og Grabyom hvorfor det derfor ikke engang er deres nyhede at fortælle.

Altså før de alle løfter sløret for hvad det hele handler om.

GV er på vej med et komplet Play Out system der kan meget mere – også i skyen

Det er dog kendt at LiveU er på vej med en masse “automated cloud workflow”, hvilket kunne tænkes at være en del af de nyheder de først vil tale om senere.

Størrelsen TVU Networks er i den forbindelse også på vej med en række cloud baserede applications, der alle har fokus på “remote production”, hvilket sagtens kunne ende med at blive temaet for dette års NAB.

Altså remote produktion via 5G.

Og nu hvor det – i princippet – er muligt at styre fra den ene ende af verden, bare der er et TV hold i den anden ende af verden, kunne denne udvikling sagtens tænkes at påvirke Corporate produktion og – naturligvis – sports TV, langt mere end nye hardware.

TVU Networks kommer blandt andet til at vise en løsning frem som TV Globo ( i Brasilien ) brugte til at remote producere OL i Tokyo med.

Læs også  Ny streamtjeneste kun til din mobil

Grass Valley skulle være på vej på NAB2022 med deres GV STRATUS, der er et “production and content management system”, der både kan håndtere lokale produktion, og remote ditto.

Aviwest der netop er blevet en del af Haivision er også på NAB2022 med nyt

Løsningen kan – som vi forstår det – ydermere udvides, så det nærmest også fungerer som et Play Out system, så en broadcaster kan håndtere flere samtidige produktioner og Play Out på en og samme platform.

Igen.

Det hele i STRATUS er web baseret, så det er ydermere mulig at styre løsningen fra computere alle steder på kloden, bare de har en smule Internet forbindelse.

Lettere overraskende i den forbindelse er Dalet på vej med et nyt newsroom system, som de kalder for Pyramid.

Nyheden er – igen – et “cloud baseret system”, der både tilbyder at fungere med “alle cloud providers” samtidig med at det er muligt at bruge både på det offentlige Internet og lukkede net.

Dejero skulle være et budgetvenligt alternativ til Aviwest og LiveU

 Raoul Cospen, director of business development (EMEA and APAC) for Dalet, siger:

 -Dalet Pyramid enables news storytellers to incorporate diverse content from any source into the virtual newsroom, including remote camera/ENG contributions and backpack integration, slutter han.

Der skal i den forbindelse helt sikkert nok vise sig at komme en række andre nyheder.

Vi lover at holde øje med alle de andre nyheder der også er på vej.

Læs også  Hækle TV

Også fra dem der ikke kommer på NAB i år.