Ski bjerg bestigning

Nu er der som bekendt stadig et stykke tid til The Winter Olympics 2026.

Og så alligevel ikke.

Ikke for Eurovision Sport, der har besluttet sig for at gøre the International Ski Mountaineering Federation (ISMF) så populær at deres sportsgren bliver til en del af OL i 2026, efter at den altså – i et par  år – er blevet sendt som stadig mere populært TV.

Jamen tænker du sikkert, hvad er det lige for en sport, som the International Ski Mountaineering Federation står bag.

Og svaret er, at det ved vi heller ikke.

Eller rettere.

Det er en slags bjerg bestigning på ski, der inkluderer at du står på ski.

Måske kombineret med, eller udelukkende i form af lang rend ( lang rend ?), som i Norge.

Bare på en ny måde.

Alt i alt, lidt af en opgave som Eurovision Sport har kastet sig ud i.

Heldigvis har de en plan.

EBU er via Eurovision Sport på vej til at udvikle sportsgrenen ski mountaineering til en OL diciplin i 2026

Alene det at Eurovision Sport er en del af EBU, og at det – vist nok – er besluttet at “ski mountaineering” ( Ski bjerg bestigning ) bliver en del af the Winter Games i Milano Cortina i 2026, taler jo sit tydelige sprog om at – uanset om “Ski bjerg bestigning” er pareat til vinter OL i 2026, så bliver skidtet sendt.

Læs også  Kampen om indhold fortsætter

Detaljen er nemlig at denne EBU afdeling, tidligere har konverteret “biathlon” ( som vi erkender ikke at vide hvad er ) der er styret af the International Biathlon Union (IBU), til en anden populær Winter Olympic sport, selv om at det egentlig er en sær militær sportsgren, som vi her på redaktionen erkender stadig ikke at kende, uanset hvor populær EBU siger den er.

Det er med andre ord blevet tid til “ski mountaineering” her i 2026, hvilket da må siges at være udvikling af et TV format, der – potentielt – har masser af potentiale, bare der er kameraer nok med.

Indtil videre har Eurovision Sport indgået en 5 års aftale med ISMF om at EBU har alle rettighederne til alt “Ski Mountaineering”, mod at de producerer en masse TV og får en masse broadcastere til at sende skidtet.

Franck Choquard, head of content and platforms at Eurovision Sport, siger:

 -The EBU, being the largest broadcaster’s association worldwide, is representing most of the public service media in Europe. We have a lot of mandates from advocacy technology and content to really help public service media and support public service media, starter han og fortsætter.

 -On the sports side, we have a clear mandate of securing premium rights sporting properties on behalf of our membership, so we have more than 60 contracts with all kinds of sport in Europe and worldwide. On the winter sports side, we have a very, very strong relationship and portfolio with biathlon, our number one winter sport of cross country skiing and shooting, both in terms of reach and value, forklarer han videre.

Læs også  TV2 ejer mandagen

 -We have to think innovatively when we want to do this kind of sport live because first of all, the format is difficult, and it’s in the wild so you might not have the technology to produce it live because you don’t have the resources. You need to balance all of that, fortsætter han.

 -We have just tenured with biathlon a new eight-year agreement, starting next year. That’s the sport that we are particularly proud of because we started working with them 25 or 30 years ago; it was a military sport and quite unknown. Now it has become the number one winter sport by far in terms of rights value, in terms of visibility in key markets, such as the Germany, Nordics, and so on, slutter han.

Indtil videre bliver alt Ski bjerg bestigning TV således produceret med en bunke PTZ kameraer der er på en kombination af fiber og 4G, suppleret med en “hovedproduktion” på 10 kameraer der står der hvor der er “Sprint” og “Relay” løb.

For at give seerne et optimalt billede af sporten, er der et utal af Droner i luften, og så bliver det hele produceret i 1080i50 og i 1080p25, så alle broadcastere i EBU burde kunne sende indholdet.

Læs også  Sound Devices bryder trenden

Grafik produceres i skyen og de såkaldte “Vertical løb” ( som vi gætter på er der hvor de bestiger bjerge ) produceres mest med droner kameraer i luften.

Det hele suppleres med ENG så broadcastere kan sende sidste nyt om denne sportsgren som sports nyheder.

Det skal blive ret morsomt at se om EBU når at få udviklet denne sportsgren til vinter OL2026.

Vi har fundet en promo for OL 2026 og et klip så du kan se hvad sporten overhovedet handler om.

Som det fremgår af det musik bibliotek de har brugt, er det hele utroligt dramatisk.

Hele tiden.

Du kan læse mere om sporten her.