Omkostningerne til streaming vokser

Sidste nye tal fra England, ser ud til at understrege hvad vi er flere der er klar over.

Nemlig at omkostningerne til “streaming” vokser, og at stadig flere derfor vælger deres TV abo fra og i stedet “nøjes med” at betale til streamerne.

Sådan er det i også i England, hvor de nyeste tal, mener at vide at briterne nu bruger omkring 300 pund eller cirka 2682 kroner om året på at købe adgang til streamernes indhold, og stadig mindre på lineært TV.

De 2682 kroner kan også kaldes for 223,50 kroner om måneden, hvilket måske ikke lyder af meget.

Omvendt er det mere end mange – for eksempel – her i landet, betaler for deres TV abo.

Igen.

Britterne skal jo også lige investere i noget Internet, før deres 223.50 kroner om måneden overhovedet kan bruges til noget.

Vi har fundet lidt tal fra Q2 2021 fra Kantar der taler deres tydelige sprog om udviklingen mod streaming – og væk fra lineært TV – her i landet

Briterne er forresten pænt meget online.

De bruger nemlig i snit 3 timer og 37 minutter dagligt online, mens debruger 1 time og 21 minutter på at kigge på – for eksempel – Netflix/streamtjenesterne, i følge Digital At CompareTheMarket. ( her i landet er vi stadig kun oppe på 59 minutter i snit )

Som altid er Netflix dominerende.

Halvdelen af de adspurgte ville ikke “kunne leve uden” denne tjeneste, uanfægtet at ( for eksempel ) Prime Video tilbyder mere end tre gange så mange titler ( 20.000 titler i forhold til 6.024 titler hos Netflix )

Læs også  Streamerne spiser hinandens kunder

Undersøgelsen der tager størrelser som Xbox Game Pass og PlayStation Plus, samt Amazon Music med i beregningerne over de mest brugte “stream tjenester” ser ud til at løfte sløret for at netop sådanne ( her i landet aldrig medregnede ) tjenester, såmænd er pænt populære.

Her listen over de 10 mest populære tjenester i England

Netflix

Amazon Prime

Disney+

Spotify

NOW

Xbox Game Pass

PlayStation Plus

Amazon Music

Apple Music

BritBox

Tjenester som HBO Max, samt Paramount eller Sky end ikke til at finde på denne liste.

( Opdateret ) – sikkert fordi HBO Max ( ingen kendt premiere dato ) og Paramount ( sommeren 2022 ) ikke er nået til UK endnu, red.

Ganske som BBCs iPlayer heller ikke er. ( altså på listen..)

Nyeste tal, fra Nielsen mener at vide at hele befolkningen – totalt – streamer 59 minutter om dagen, hvoraf 20 minutter er DR og TV2.

Til sammenligning bruges der 75 minutter og 39 minutter på TV2 og DR ( + ti minutter i form af streaming på TV2 Play og DRTV )

Landets husstande har “i snit” 3-4 abonnementer, hvilket giver 6-8 millioner stream-abonnenter her i landet