NAB fuld af gode nyheder

I takt med at vi kommer stadig tættere på NAB2022, begynder nyhederne at tikke ind.

I dette tilfælde dog mere et rygte, end en “bekræftet” nyhed.

Canon skulle nemlig være på vej med hele 2 nye Cine Zooms, der – enten – er tænkt som version 2 af de allerede eksisterende CN 15.5-47mm og CN 30-105mm Cine Zooms, eller helt nye – tæt på identiske, Cine zooms.

Der er dog flere usikkerheder, og flere sikre rygter, i den forbindelse.

Overraskende nok, er der her ikke tale om et par – åh så moderne – full frame zooms.

I stedet skulle der være tale om et par Super 35 glas, der dog kan “Expandes” til FF.

Til formåles skulle – specielt den brede – være pænt hurtig, hvilket skulle være i omegnen af pænt vilde T 2.0, for en zoom der starter ( i omegnen af 14 til 20mm ) og som ender ved omkring 60mm.

Canon rygterne minder gevaldigt meget om de brændvidder som Angenieux EZ-1 og Angenieux EZ-2 tilbyder

Altså alt fra en X3 til en X4 zoom, der dermed minder pænt meget om en Angenieux EZ-2, der netop er en 15-40mm / T2 eller 22-60mm / T3 zoom.

Med det forbehold at Canon ser ud til at have ambitioner om en lidt længere Zoom, der omvendt – potentielt – kunne tænkes at være en smule bredere.

Læs også  Atomos udvikler videre med AtomX CAST

Den anden Cine Zoom Canon – i følge rygterne – skulle være på vej med er en zoom der starter omkring 30mm til 45mm og som fortsætter op til 80mm til 90mm.

Igen en brændvidde der minder mere end meget om en Angenieux EZ-1, der som bekendt også kan bruges som en FF zoom.

Forskellen her skulle dog være at den kommende “lange” zoom fra Canon, ikke starter på T2, men derimod på T2.8 hvilket gør den – noget mindre – relevant som FF zoom, da det jo så nærmest ender som en T4 FF zoom, der – må siges – at være “for langsomt” idag.

Rygterne, er som altid rygter.

Og selv om at det jo er langt fra sikkert at Canon ikke også er på vej med både FF Cine zooms og – vel sagtens – RF Cine Zooms, kan du undre – både – at der – overhovedet – bliver satset på S35 zooms og at det ikke – allerede fra starten af – er en RF mount zoom, til de stadig flere RF kameraer der findes derude.

En detalje, i den forbindelse er at det – vel sagtens – også kan undre at der ikke er ( flere/nogen) RF mount Cine zoom’s på vej, der kan “adaptes” til de mange populære Sony kameraer, og deres mount.

Læs også  Canon gik lige FF Anamorf amok

Flange focal distance er jo ikke meget forskellig.

Og en Canon RF mount zoom, komplet med autofokus og alt det andet, kunne da sagtens tænkes at falde i mange Sony brugeres smag.

Nyhederne fra Canon, skulle – omvendt – komme i både EF og PL mount, hvilket kunne tyde på at der er tale om et par high end Cine zooms, der – primært – er målrettet det marked, der fortsat producerer i S35, og som kun skifter når det bliver til at betale for et Venice, hvilket som bekendt ikke bliver i den nærmeste fremtid.

Canon’s Canon CN-E 15.5-47mm T2.8 og Canon CN-E 30-105mm T2.8, koster idag begge cirka 10.000 dollars stykket, mens “high end” zoom’en Canon CN-E 14.5-60mm T2.6, pludselig koster små 43.000 dollars.

Et gæt kunne være at Canon – enten – mener at der mangler et par korte zooms i den dyre serie, eller – omvendt – at der mangler et par opdaterede/nye “Canon EZ” zooms, der derfor kunne tænkes prissat til de ( omkring ) 14.000 dollars S35/FF pakkerne koster i USA ( ganske interessant er de rene  S35 versioner af Angenieux EZ-1 og Angenieux EZ-2 “Discontinued” ), hvilket kunne tænkes at betyde at også Angenieux er på vej med et par nye budget venlige Zooms på NAB2022

Læs også  Selvfølgelig kan LS 1200D Pro køre på DC