Mobilen er nu en fast del af sportsoplevelsen

Forestil dig at du er ude og se dit favorit fodbold hold, spille på en fjern fjern udebane.

Og selv om at du er meget optaget af udviklingen i spillet, har du svært ved at forstå en række kendelser som dommeren dømmer.

Ting som “ude”, “rødt kort”, er jo altid svære at tro på.

Specielt hvis du går ud over “dit” hold.

Det har BT Sport og størrelsen “EE” tænkt en del over.

Og nu hvor vi har et 5G netværk, er dette altså både stort og hurtigt nok, til at teleselskaberne snart kan tilbyde simultan oplevelser på mobilen, selv under den vildeste boksekamp, eller mens andre sportsgrene udøves.

Koncepterne der indtil videre kun er på vej i England, har naturligvis til hensigt at gøre de fremmødte fans lidt gladere, og give dem lidt mere motivation til at kigge forbi stadion næsten gang også.

Suppleret med at dem der ser med på TV, nu også kan udvide oplevelsen.

EE har i den forbindelse udtænkt, grafik, supplerende oplysninger og andet til sportsgrene som rugby, boksning, MotoGP og fodbold, der nu er nået til prototype stadiet.

Konceptet kunne i den forbindelse sagtens fungere på konferencer eller i andre store forsamlinger, der – ind imellem – bruger de der “underlige online afstemnings tjenester”, der alle har det til fælles at de kræver mobil telefoner og at de er pænt langsome.

Læs også  Nyt Blackmagic Pocket Cinema Camera

Slutteligt er de som regel også begrænset til 499 personer eller 999, der som regel er for lidt, når arrangementerne bliver lidt større.

En oplagt sport at se med på – på mobilen – er motoGP der nu snart kan opleves i op 17 vinkler

Tilbage i England er BT Sport, der jo er del af et teleselskab pænt frisk på at introducere disse “add-ons” på sport der allerede bliver sendt live.

Og hvis det viser sig at være det som publikum ønsker kan de såmænd også ( snart ) får hele fodboldkampe som augmented reality, forudsat at de tager et headset på, og har en hurtigt 5G mobil.

EE og BT Sport, har indtil videre brugt indhold fra BT Media og selskabet Broadcast, der har en række OB vogne der – blandt meget andet  – producerer et utal af rugby, boksning, MotoGP og fodbold kampe.

Blandt de mange oplevelser brugerne kan se frem til, er supplerende game data, der bliver lagt oven på billederne, skudlinjer og alt det andet, der alligevel bliver sendt på TV.

Det er bare ikke TV udsendelsen de interesserede ser, men derimod et  supplerende 5G signal, der – i princippet – sagtens kunne være det feed broadcasteren ellers sender, nu bare med grafik på.

For at få det hele til at virke, komplet med EVS og alt det andet skal der naturligvis gang i en masse teknik, der ikke normalt er til at finde på OB vogne.

Læs også  Premier League går måske FTA i England

Omvendt kunne det jo tænkes at blive en del af udrustningen i en nær fremtid, hvis konceptet bliver populært.

Der er slutteligt blevet eksperimenteret med MotoGP, hvor det løbende er/ var muligt selv at vælge en af 17 forskellige video vinkler, hvilket sikkert kan oversættes til et af 17  kameraer.

Der nu bliver udstyret med grafik og lidt til.

Folk der er vilde med VR, kan allerede nu klikke på nogle andre knapper og se deres sport i fine 360 grader i 8K.

Jamie Hindhaugh, der er chief operating officer, BT Sport, er glad og siger:

 -EE and BT are again demonstrating the powerful creative and operational benefits that 5G technology can bring to sports and broadcast. These new experiences, which capitalise on the breadth of broadcast and mobile expertise across BT and EE, re-affirm the important role that 5G will play in re-imagining how sport is watched both at stadia and via television, slutter han.

Her en pænt overbevisende promo, og en 12 måneder gammel promo for produktet der virkeligt er blevet udviklet på.