Mitakon Speedmaster nu oppe på 114 mm front

Kampen om FF eller Full Frame Cine kunderne ser ud til at være taget til.

Sidste nyt, er således den første T1.0 prime, nogensinde, der ud over at være alle fokus pullere’s mareridt, såmænd også er en meget speciel størrelse.

Mitakon Speedmaster 50mm T1.0, er nemlig ikke den første Mitakon Speedmaster 50mm T1.0, men derimod den nye version, der – lover Zhong Yi Optics – er meget bedre end v1.

Naturligvis helt uden at beskrive hvordan den her Mitakon Speedmaster 50mm T1.0 er blevet bedre.

Sikkert er det dog at denne 999 dollars prime, der blandt sine mange interessante features, har vitteringer, vi aldrig har set tidligere her på redaktionen.

Du kan selv vurdere om det betyder noget at vitteringer i højlys ikke er de samme som i modlys, naturligvis i samme billede.

Stadig.

Her nyheden på grå baggrund

Zhong Yi Optics frigav oprindeligt deres første Mitakon Speedmaster, tilbage i april 2021.

Og selv om at det var en serie på hele 4 primes der er hurtige som det aldrig er set før, var det mest deres 50mm T1.0, der hittede.

Nu er denne så nået til v2, der er en PL mount, eller EF mount prime.

Image Circle er stor nok til at kunne dække både RED V-Raptor og ARRI Alexa Mini LF.

Og som du kan se på videoen herunder, kan den pænt vilde T1.0 åbning skabe nærmest drømmende billeder, helt uden at noget er specielt skarpt.

Det eneste der – indtil videre – er kendt i forhold til v2 af denne prime, er at den er blevet “completely redesigned” så industrien bedre kan bruge “nyheden”.

Et gæt er at der løbende både henvises til den originale “foto Mitakon Speedmaster”, hvorfor redesignet blandt andet handler om at fronten nu er på 114mm.

Læs også  Det der 5-6K US Komodo

Og at der nu både er fokus og blænde gear.

Fokus kan trækkes 285 grader, hvilket er meget, men ikke voldsomt, og s er det både muligt at se fokus i fod og meter, hvorfor det altså er den samme optik der sælges på alle markeder.

Nærfokus er nede på 65cm, hvor man må forvente at dybdeskarphed, er væsentligt kortere end 1/10 del millimeter.

Der er en masse metal i nyheden, der derfor er oppe på at veje 1800 gram, hvilket potentielt er et problem, da der ikke kan monteres lens support på denne prime.

Rent teknisk er der fortsat tale om en 12 element prime, med 6 grupper af glas, der kigger igennem et 9 blad’s blænde plan, der skulle være gjort “runde” så bokeh, er mere eller mindre rund hele tiden.

Her nyheden på sort papir

Som du kan se på video, er det heller ikke lykkedes for Zhong Yi Optics.

Igen, producenten påstår at der er god kontrast og at den også tilbyder kontrast fuldt åben.

Det er ikke svært at se denne, på videoen herunder.

Mitakon Speedmaster 50mm T1.0, er blot en af de mange “kina optikker” der oversvømmer markedet i disse år.

Som vi husker det, er der fortsat ingen af disse der har “overbevist” særligt mange film folk om at det er meget smartere at optage med kinesisk glas.

Prisen ender som pointeret på 999 dollars, så måske man blot skal tænke på den som en dyr Holga, og så ellers bare bruge nyheden fra Zhong Yi Optics til sjove ting, der gerne må være lidt skøre.

Læs også  Robotterne kommer

Her en promo for Mitakon Speedmaster 50mm T1.0.

Mitakon Speedmaster nu oppe på 114 mm front Kampen om FF eller Full Frame Cine kunderne ser ud til at være taget til. Sidste nyt, er således den første T1.0 prime, nogensinde, der ud over at være alle fokus pullere’s mareridt, såmænd også er en meget speciel størrelse. Mitakon Speedmaster 50mm T1.0, er nemlig ikke den første Mitakon Speedmaster 50mm T1.0, men derimod den nye version, der – lover Zhong Yi Optics – er meget bedre end v1. Naturligvis helt uden at beskrive hvordan den her Mitakon Speedmaster 50mm T1.0 er blevet bedre. Sikkert er det dog at denne 999 dollars prime, der blandt sine mange interessante features, har vitteringer, vi aldrig har set tidligere her på redaktionen. Du kan selv vurdere om det betyder noget at vitteringer i højlys ikke er de samme som i modlys, naturligvis i samme billede. Stadig. Zhong Yi Optics frigav oprindeligt deres første Mitakon Speedmaster, tilbage i april 2021. Og selv om at det var en serie på hele 4 primes der er hurtige som det aldrig er set før, var det mest deres 50mm T1.0, der hittede. Nu er denne så nået til v2, der er en PL mount, eller EF mount prime. Image Circle er stor nok til at kunne dække både RED V-Raptor og ARRI Alexa Mini LF. Og som du kan se på videoen herunder, kan den pænt vilde T1.0 åbning skabe nærmest drømmende billeder, helt uden at noget er specielt skarpt. Det eneste der – indtil videre – er kendt i forhold til v2 af denne prime, er at den er blevet “completely redesigned” så industrien bedre kan bruge “nyheden”.

Læs også  Ny ProRes RAW optager fra Atomos
Et gæt er at der løbende både henvises til den originale “foto Mitakon Speedmaster”, hvorfor redesignet blandt andet handler om at fronten nu er på 114mm. Og at der nu både er fokus og blænde gear. Fokus kan trækkes 285 grader, hvilket er meget, men ikke voldsomt, og s er det både muligt at se fokus i fod og meter, hvorfor det altså er den samme optik der sælges på alle markeder. Nærfokus er nede på 65cm, hvor man må forvente at dybdeskarphed, er væsentligt kortere end 1/10 del millimeter. Der er en masse metal i nyheden, der derfor er oppe på at veje 1800 gram, hvilket potentielt er et problem, da der ikke kan monteres lens support på denne prime. Rent teknisk er der fortsat tale om en 12 element prime, med 6 grupper af glas, der kigger igennem et 9 blad’s blænde plan, der skulle være gjort “runde” så bokeh, er mere eller mindre rund hele tiden. Som du kan se på video, er det heller ikke lykkedes for Zhong Yi Optics. Igen, producenten påstår at der er god kontrast og at den også tilbyder kontrast fuldt åben. Det er ikke svært at se denne, på videoen herunder. Mitakon Speedmaster 50mm T1.0, er blot en af de mange “kina optikker” der oversvømmer markedet i disse år. Som vi husker det, er der fortsat ingen af disse der har “overbevist” særligt mange film folk om at det er meget smartere at optage med kinesisk glas. Prisen ender som pointeret på 999 dollars, så måske man blot skal tænke på den som en dyr Volga, og så ellers bare bruge nyheden fra Zhong Yi Optics til sjove ting, der gerne må være lidt skøre. Her en promo for Mitakon Speedmaster 50mm T1.0.