Mere radikalisering

Nu kan man vel ikke kalde kriminelle for radikaliserede.

Og så alligevel.

Planerne med den nye YouSee Original, “Frit land” der får premiere den 11. april, er nemlig at give et indblik i “den kriminelle underverden”, hvor “Nicki” er nødt til at gøre ting og sager, for at “rejse op i hierarkiet”, der – kunne man mene – radikaliserer denne unge mand, fra at være en “almindelig kriminel”, til en “meget kriminel”.

Handlingen er henlagt til “den københavnske Vestegn”, hvor der – vist nok – også ude i virkeligheden, findes en række bander, der er meget kriminelle.

Temaet i denne serie er i den forbindelse ganske interessant – også “fællesskaber”, som i “Alt du elsker”, der som du måske er klar over, har premiere idag på Discovery+.

Det kunne med andre ord ligne en trend blandt unge filmskabere at lave TV serier om de manglende (?) fællesskaber.

Rigtige gangstere skyder jo folk og går derfor rundt med pistol – en af de ting Nicki lærer på hans vej op i underverdenen

Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday fortæller:

 -Med YouSee Originals ønsker vi at levere danskproduceret kvalitetsindhold, der både kan overraske og underholde. Det er vigtigt for os at give plads til forskellige stemmer og fortællinger. I “Frit land” har skaberne bag fået den kreative frihed, det kræver at producere en ærlig og vedkommende historie, slutter han.

Handlingen er derfor ikke overraskende de “dilemma’er” som Nicki kommer i, i forbindelse med hans forsøg på at “rykke op i hierarkiet” i bandemiljøet.

Læs også  Nimbus Film i optagelse med Ka Robotter Skide

Serien er skabt af Oscar Giese og Nicolai Achton, der tidligere har skabt “2 Døgn”, der blandt andet har været nomineret til en TV pris.

Nicolai Achton forklarer:

 -Mediernes udlægning af kriminelle er ofte en meget endimensionel fortælling. I historien om Nicki forsøger vi at fortælle om de nuancer, der kan ligge til grund for valget om et liv som kriminel. Nicki er interessant at følge, fordi han, som alle andre i livet, søger efter sin identitet og har et brændende ønske om at blive elsket. Blandt andet derfor søger han ind i det fællesskab, der findes i den lokale bande, slutter han og bliver suppleret af Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday. 

Han siger:

 -Med YouSee Originals ønsker vi at levere danskproduceret kvalitetsindhold, der både kan overraske og underholde. Det er vigtigt for os at give plads til forskellige stemmer og fortællinger. I “Frit land” har skaberne bag fået den kreative frihed, det kræver at producere en ærlig og vedkommende historie, slutter han.

Serien er produceret som en 4 episoders TV serie, der hver varer omkring 22 minutter.

Producent er Drive Studios, og det er Oscar Giese og Nicolai Achton der skrevet og instrueret.

Her både en trailer for “2 Døgn” der blev sendt for cirka et år siden og nu “Frit land”, der har premiere til april

Læs også  Oscarvinder bag HBO serie