Ung forelsket og radikaliseret

Det er som bekendt svært at være radikaliseret og så ellers have mødt en helt almindelig ung kvinde, der hverken tænker på eller har planer om at hugge hovedet af nogen som helst.

Det eneste hun er – og vil – er at blive elsket tilbage.

Det er – cirka – det problem Jonas har, da han møder Sara i toget i Oslo, i en ny serie “Alt du elsker”, der får premiere på discovery+ idag.

Serien der oprindeligt er produceret til Discovery Norge af The Oslo Company, er ydermere allerede på vej mod en række festivaller, herunder The Cannes International Series Festival.

Programdirektør Pil Gundelach Brandstrup siger:

 -Vi er stolte over at kunne præsentere vores seneste skud på stammen af spændende indhold til Discoverys voksende nordiske portefølje af fiktionsserier. Med “Alt du elsker” tager vores originale fiktionsindhold igen en ny retning, og det stærke norske hold, der står bag serien, har skabt en yderst aktuel og meget tankevækkende serie, slutter hun og bliver suppleret af Maria Høfting fra The Oslo Company.

Det kan være at baggrunden er et billede på forskellen – storbyen bag Sara og fjeldet bag Jonas – se med fra idag på discovery+

Hun siger:

 -Dette tema er desværre fortsat højaktuelt i vores samfund. Vi har set flere eksempler på serier, der omhandler højreekstremisme. Alligevel er det et fåtal, hvor vi kommer tættere på den radikaliserede og udforsker alle nuancerne omkring, hvorfor dette “mind set” får fodfæste, slutter hun

Læs også  Streammarkedet og det lineære er ændret for altid

Dermed er “Alt du elsker” altså ikke den uhyggelige historie om radikalisering – i dette tilfælde på højrefløjen – men derimod en “varm kærlighedshistorie, hvor mørket ligger og ulmer”. 

Der er dog plads til at kigge på de unges egen opfattelse og bekymringer om alt fra “fremtiden”, til “knuste drømme, ideologi og kærlighedens kraft”.

Og så er der jo denne her udvikling med “unge mænd, som i deres søgen efter tilhørsforhold radikaliseres i det skjulte”.

Bedst af alt er der tale om en serie der derfor kan nydes af flere omgange, med mindre at den bliver binget væk.

Jonas og Sara spilles af Jakob Fort og Mina Dale.

Og der er premiere idag på discovery+

Serien følges op af “Dopamin” her den 31. marts, der både sendes på Kanal 5 og streames på discovery+, der nu officielt bliver til en og samme tjeneste som HBO Max, på et tidspunkt i en nær fremtid.

Fusionen af HBO Max  og Discovery er netop blevet endeligt godkendt.

Serien havde premiere i Norge tilbage midt i februar, hvorfor vi kunne finde en promo.

Ganske morsomt (?) er kommentarsporet blevet overtaget af hvad der ligner andre radikaliserede fra højrefløjen, der jubler over markedsføringen af deres ideologier.