USBC 8K video

Selv om at vi sikkert ikke er mange der har ventet på at det nu endeligt er blevet muligt at sende 8K video over en USB-C ledning er det nu endelig en mulighed.

Bedst af alt, kan dem der har brug for det, føde en 8K monitor med 60 Watt, hvilket vi gætter på er målrettet de perifære enheder i omegnen af det her 8K display, der må formodes at spise væsentligt mere strøm.

Producent af nyheden hedder Extron.

Og nu hvor det er netop nu at de har annonceret nyheden, hænger det sikkert sammen med at vi i den nærmeste fremtid vil kunne opleve en masse 4K og 8K displays, der nu har fået et USB-C stik.

Desværre er der en bunke begrænsninger på denne “optiske USB-C ledning”.

Som eksempel kan signalerne kun sendes den ene vej.

Det nye optiske USB-C one-way kabel fra Extron kan sikkert flytte nok data til det nye 8K Samsung øverst

Heldigvis har producenten derfor markeret kablerne med en “display” og “source” markering, så man kun ( højest ) kommer til at gå 2 gange.

Længden ser ud til at være begrænset til 30 fod, eller lidt over 9 meter.

Og så er der “det der med 8K”.

Datamængderne er jo gået pænt meget amok med 8K.

Nyheden kan således “kun” håndtere 8K/30P, hvilket er fint til meget, men altså ikke nok til den framerate 8K “burde” afvikles i.

Læs også  NEP kalder den for Supershooter 6 

Igen.

De par 8K SLR’s/cams der findes på markedet, har jo også besluttet sig for samme “kompromis”/framerate, der retteligt burde være mindst 120P.

Specielt indviede kan omvendt glæde sig over at nyheden fra Extron, rent faktisk tilbyder hele 4 “DisplayPort lanes” i en enkelt ledning.

Igen.

Det kræver både at kablet og source er “aktiv”, ganske som at både monitor og kilde skal kunne håndtere et sådan “aktivt/hybridt /optisk/kobber USB-C kabel.

Nu hvor der står på stikket hvor det skal monteres kan du i stressede situation nøjes med at løbe 2 gange, eller en enkelt gang hvis du læser hvad der står

Har du ikke brug for et 9-10 meter langt kabel, kommer nyheden i længder der er ned til 3,6 meter.

Casey Hall, Vice President of Worldwide Sales and Marketing for Extron, forklarer:

 -Mission-critical designs and AV systems with long runs need a way to maintain full signal integrity and ensure reliable operation over each cable, starter han og fortsætter.

 -The feature-rich USBC Pro 8K Series can send 8K DisplayPort video, embedded audio, and USB data signals plus 60 watts of power over a single cable up to 30 feet, making these active fiber-copper cables perfect for your most demanding projects, slutter han.

Som vi forstår det, er kablerne – til en hvis grad – bagud kompatible, da de håndterer EDID, HDCP, og power ( 60 watt ) i kobber delen, mens de høje hastigheder håndterer i fiber delen.(multimode optical fiber  ).

Du kan læse videre, mens du venter på de sikkert ligeså gode kina versioner af disse kabler, her.

Læs også  Apple kommer M1 i det meste