Metoo format lander på Kanal 5

Det kontroversielle format “Metoo: Sexisme Bag Skærmen”, der for et stykke tid siden, fik gang i alverdens historier om hvordan begge køn ikke altid er lige venlige over for hinanden, på medie arbejdspladser, kommer nu på Kanal 5.

I bedste stil, strammes det hele op, til at flere medievirksomheder har en såkaldt “sexistisk kultur”, der – primært – går ud over unge kvinder, der “kan komme langt” mod en række “ydelser” til ældre mandlige medarbejdere.

I bedste stil, er Kanal 5 formatet, der bliver sendt som 3 programmer, her fra idag gennemsyret af kendte kvinder, der alle har oplevet “sexistisk kultur”, og efterfølgende i mindst et tilfælde selv opført sig “sexistisk”.

Programdirektør, Pil Gundelach Brandstrup glæder sig til premieren og siger:

 -Modtagelsen af Metoo: Sexisme Bag Skærmen har været overvældende. Den enorme mængde opmærksomhed, som de modige kvinders vidnesbyrd fik i december måned, viste, at sagen er vigtig, aktuel og nødvendig. At kvinderne turde stille sig frem og italesætte dybt personlige oplevelser om sexistisk kultur og ledelsesansvar både i programmerne og i den efterfølgende mediestorm har været med til, at debatten har nået et niveau, som ikke var til at forudse. Vores standpunkt som medie er uændret: Vi går helhjertet går ind i sagen med ønsket om at bidrage med perspektiv og oplysning, der er essentiel for en reel og oplyst debat. Af den årsag vil vi gerne gøre, hvad vi kan for at være med til at holde samtalen i gang. Og det kan vi gøre ved at løfte indholdet til et endnu bredere publikum, så vi får nuanceret debatten hos dem, der ikke har opsøgt programmerne digitalt, slutter hun.

Læs også  Når budgettet er til BlackMagic Broadcast

MeToo: Sexisme Bag Skærmen bliver som pointeret sendt som 3 episoder, her idag. ( Episode 1 )

Episode 2 får premiere den 29. marts

Episode 3 får premiere den 5. april

Producent på serien er Impact TV, der blandt andet har arbejdet sammen med Dagbladet Information i forbindelse med “dele af researchen”.

Serien byder både på kendte kvinder, der står frem, og “kilder” der ikke står frem.

Produktionen er støttet af Public Service Puljen.

Det er ( eller bliver ) også muligt at streame serien på discovery+