VMD anno 1794

Om få dage åbner en række “palæer” og selveste Amalienborg op, for en slags Vild Med Dans, nu bare i år 1794, hvor kongehuset indtog det nyopførte Amalienborg. ( opført i årene 1748-1760 )

Lidt mere konkret er der tale om at Dronning Ingrids Hæderslegat, skal uddeles i Christian IX’s Palæ.

Og nu hvor det bliver fejret med en masse dans i mindst fire palæer på Amalienborg, kan alle dem der ikke er inviterede, altså få lov til at kigge indenfor på Amalienborg, hvor det ellers kun er de royale og deres venner der hænger ud.

Dronning Ingrids Hæderslegat, der uddeler penge, der skal bruges på “kulturelle arrangementer, som offentligheden kunne få glæde af”, realiserer i den forbindelse en drøm Dronning Ingrid havde om at hendes Hæderslegat skulle uddeles på en måde, offentligheden kunne få glæde af.

Det sker så ellers nu, hvor TV2 indtager Amalienborg, og sender derfra i pænt lang tid.

Tobias Praetorius har koreograferet 4 nye balletter der bliver danset mens Dronning Ingrids Hæderslegat uddeles på TV2

Kanalchef, Dorthe Thirstrup forklarer:

 -Ballet kan måske nok lyde smalt og elitært, men de klassiske kunstarter har kæmpestor kulturel værdi! Den kongelige familie har altid været varme ambassadører for kunstens verden. Dronning Ingrid havde et ønske om, at Amalienborgs fire palæer skulle bruges til arrangementer, som offentligheden kunne få glæde af. Det ønske er vi glade for at kunne være med til at opfylde på søndag. Vi håber, at rigtigt mange seere vil følge den festlige aften, hvor der vil blive vist uddrag af filmen “Palæerne danser”, slutter hun.

Læs også  Corona som Event TV

I den forbindelse er det dog stadig en smule “elitært”.

Der er nemlig kun 80 inviterede gæster, der starter i dronningens riddersal i Christian IX’s Palæ.

Her tager dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, imod.

Alt imens Natasja Crone – sammen med en masse eksperter – taler om alt fra deres tøj, til den efterfølgende ballet, som – en af eksperterne – balletmester Nikolaj Hübbe fra Det Kongelige Teater – måske – kan tale mere om end værten.

Klokken 20.00 er der så ellers showstart.

Altså i Christian IX’s palæ, hvor der bliver spillet musik, sunget og danset, suppleret med balletfilmen “Palæerne danser” og endeligt uddelingen af Dronning Ingrids Hæderslegat. 

Her er det Sofie Gråbøl der styrer både seerne og dronningens gæster igennem showet, hvor seerne blandt andet kan se frem til at høre hsitorier om dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Maries barndom på Amalienborg.

Derefter bliver dronning Ingrids legat uddelt, der er på 500.000 kroner, der bliver fordelt på “to unge talenter inden for scenekunst”.

En tidligere modtager Tobias Praetorius fra Den Kongelige Ballet, er manden der har koreograferet de fire helt nye balletter i “Palæerne danser”, der er de balletter seerne og de 80 inviterede kommer til at opleve denne søndag.

Læs også  TV2s hovedkanal taber 100K kunder om året

Og nu hvor disse er henlagt til “Christian VII’s Palæ”, “Christian VIII’s Palæ”, “Frederik VIII’s Palæ”, og endelig “Christian IX’s Palæ”, får seerne altså lov til at opleve disse sale også.

Det hele sker på søndag.