Bogen over dem alle

I disse tider hvor bøger som regel er noget man hører, er der ret morsomt at Adakin Press sammen med Jay Holben og Christopher Probst, har kastet sig ud i kunsten af “skrive en bog”.

Som alverdens selvudgivere er klar over det, er det såmænd ikke så svært.

Adakin Press har dog sat alt ind på at netop deres bog, dog bliver lidt af en sællert, modsat pænt mange andre bøger.

Igen.

Den er nørdet og kommer nok ikke helt til at sælge så meget som de 500 true crime fra Roskilde bøger mange herhjemme ender med at købe nede i Netto, sidst på året.

Omvendt, er vi nok et par stykker, der mere end glæder os til “The Cine Lens Manual Sourcebook” der skulle være 8 års arbejde kondenseret ned til en bog, der – lover folkene bag den – “the most comprehensive and easy to read source on the subject”.

Og nu hvor bogen er skrevet i og omkring Hollywood, gik der ikke mange sekunder, før et par ASC DoP’s lige kom med deres kommentarer.

Greig Fraser, ASC, ACS, mener således at bogen er:

 -It’s an essential text for all filmmakers.

Mens Russell Carpenter, ASC mener:

 -The Cine Lens Manual is truly invaluable.

Læs også  Covid 19 koster kassen

Hvad er det så for en Hollywood bog, du slet ikke kan leve uden.

Det er såmænd den nye Jay Holben/Christopher Probst: “The ASC The Cine Lens Manual” bog, der – mere eller mindre – er bogen om glas der er blevet brugt på film.

Både idag og for 100 år siden.

Pænt relevant, nu hvor Baltars, fra 20’erne og 30erne ( Bauch & Lomb ), er i den højeste kurs, ganske som K35 primes, der nu også snart er 50 år gamle, ligeledes er det.

I den forbindelse så vi en godt brugt 24mm FD f1,4 i går til 16K dollars, så hvis du ligger inde med noget som helst hurtigt FD, er det – måske – nu den opsparing kunne konverteres til en ny bil.

Tilbage til The Cine Lens Manual, er bogen netop det den hedder.

En manual, til et utal af glas, der bliver “diskuteret” og beskrevet, så selv dem, der fortsat sværger til Arri Vario-Sonnar, selv om at deres 16-30mm stadig vejer 4,5 kilo og fortsat kun lige dækker S35.

Bogen, der – cirka – kigger op til 60 år tilbage, er skrevet som en kombination af et opslagsværk, og en historiebog.

Og skulle man – for eksempel – være interesseret i at genskabe det look, en bestemt svensk kunstfilm havde der i 61, er det pænt sikkert at det glas også er omtalt.

Læs også  Investeringer i indhold er enorme

Mere relevant, er det at der i bogen omtales op imod 300 “familier” af glas.

Så er der noget du ikke ved, er det nok omtalt her.

Noget der må siges at blive understreget af at bogen er på 836 sider, og fyldt op med – cirka – 140 års “cinema lens history”, der blandt andet inkluderer 1500 farve billeder og illustrationer af de omtalte gals, samt diagrammer og meget mere.

Læs videre her, hvor vi også gætter på at det er muligt at købe bogen