C More på vej med Jan Guillou roman 

Folk der elsker Jan Guillou, kan glæde sig over at C More, er på vej med en C More Original, baseret på en af hans bøger.

Bogen “Ondskab” er med andre ord på vej til at blive til en TV serie med samme navn.

Ledende rolle varetages af Isac Calmroth (“Hold vejret!”), der spiller Erik.

Han går på kostskolen Stjernsberg, hvor han indleder et “forbudt kærlighedsforhold med køkkenpigen Marja”, spillet af Thea Sofie Loch Næss (“Hjerteslag”, “The Last Kingdom”).

Og selv om du måske ikke har læst bogen, kan der da vist ingen tvivl herske om at Eriks far, spillet af Gustaf Skarsgård (“Udvandrerne”, “Vikings”, “438 dage”), ikke synes at hans søn skal rode rundt med en køkkenpige.

Piodor Gustafsson, som er nordisk dramachef for TV4 Media og C More, forklarer:

 -Jan Guillous roman “Ondskab” er evigt aktuel og relevant. Måske mere end nogensinde. At bryde voldelig adfærd kræver stort individuelt mod. At undersøge og sætte spørgsmålstegn ved maskulinitet er vores ansvar. Serien Ondskab gør lige præcis det, men er samtidig også en smuk kærlighedshistorie, hvor der til sidst findes håb. Vi er meget glade for, at vi får mulighed for at samarbejde med SF Studios og Erik Leijonborg om at udgive 2020-tallets version af succesromanen Ondskab, slutter han.

Læs også  DR bygger Fællessang studie på blot 4 dage
Erik gennemskuer hurtigt systemet og efterlever snart reglerne, problemet er bare at det ikke er det han vil

Romanen, der ikke kun er en klassiker i Sverige, bliver til en serie på seks afsnit, der lander på C More og TV4, engang i 2023.

Igen.

Har du ikke læst bogen, følger den Erik, “der er vant til vold både i hjemmet og i skolegården”, og da han bliver bortvist fra en skole i Stockholm, netop på grund af vold, ender han på kostskolen Stjernsberg, hvor han har en masse at bevise.

Ellers er det pænt sikkert at han end ikke kan gennemføre hans skolegang.

Problemet er bare at problemerne er langt værre på Stjernsberg end derhjemme.

Her er “ondskaben sat i system” forklædt som “kammeratopdragelse”, hvor yngre elever “systematisk undertrykkes af de ældre elever”.

Og så er det ellers at Erik møder Marja, der “udstråler sådan en selvsikkerhed og styrke, at Erik bliver fuldstændig betaget af hende”.

Desværre (?) viser det sig så at hun arbejder i køkkenet på kostskolen.

Og nu hvor “alt kontakt mellem personale og elever er strengt forbudt”, står Erik – igen – foran “øjeblikkelig bortvisning”, hvis han bare taler med Marja.

Så de indleder et “hemmeligt forhold”, der – igen – giver Erik problemer med de ældre elever.

Ud over Isac Calmroth og Thea Sofie Loch Næss kan dem der kigger med til næste år, se frem til spillere som Ruth Vega Fernandez, Jens Hultén, Alexander Gustavsson, Christian Fandango, Saga Sarkola og Simon Norrthon.

Læs også  Nordic Noir serie tilbage på C More

Producent er SF Studios, med Tobias Åström som EP mens Petra Ahlin er EP for C More og TV4. 

Erik Leijonborg og Daniel Di Grado instruerer.